Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
26.12.2014 20:18:18
Deli članek:

Federer ni ambiciozen očka

Čeprav se v letu 2014 ni veselil zmage na nobenem od turnirjev za grand slam, pa je ena največjih zmag Rogerja Federerja prav gotovo rojstvo drugega para dvojčkov.

Leo in Lenny sta stara sedem mesecev, Federer in njegova izbranka Mirka pa imata še petletni dvojčici Mylo in Charlene, ki ga vedno pogosteje spremljata tudi na dvobojih. Švicarju je tudi na zasebnem področju uspelo skoraj nemogoče, ob koncu iztekajočega leta pa ni potegnil le črte pod svojo sezono na teniškem igrišču, temveč je spregovoril tudi o starševstvu. 

Že pred petimi leti, ko sta se rodili ljubki dvojčici, so najbolj znane stavnice ponujale možnost, da lahko stavite na njuno zmago v igri dvojic v Wimbledonu, zdaj so te možnosti in kombinacije še veliko večje. Toda Roger nima nobene posebne želje, da bi svoje otroke usmerjal v tenis. "Ne vem, če bodo otroci kdaj igrali tenis na tako visoki ravni. Iskreno mislim, da je veliko odvisno od tega, kako se bodo stvari odvijale, ko se bomo ustalili v Švici in s katerim športom se bodo najprej navdušili. Najpomembnejše bo to, da bodo počeli tisto, kar jih zares veseli," je povedal Federer, ki jim bo torej pustil proste roke pri izbiri. 


Tudi sam je namreč vso svojo kariero podporo svojih staršev. A ne v smislu, da bi ga ti spremljali na vsakem koraku, ravno nasprotno. Da so mu pomagali, ga spodbujali, a mu hkrati dali dovolj svobode, da je užival v športu, ki ga ima tako zelo rad. "Tudi zato sem zdaj najbolj vesel na svetu, ko me prideta starša spodbujat," je še dodal švicarski zvezdnik.