Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
06.09.2014 08:31:34
Deli članek:

Wozniackijeva v finalu s Sereno

Reuters

V finalu posameznic OP ZDA se bosta srečali Danka Caroline Wozniacki in domačinka Serena Williams.

Na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni je Danka vodila s 7:6 (1) in 4:3 v drugem nizu, potem pa je morala njena tekmica Peng Shuai zaradi slabosti dvoboj predati.

Peng Shuai so morali iz igrišča odpeljati na invalidskem vozičku, ker se je zvijala od bolečin. V drugem nizu je imela v hudi pripeki velike težave in je vzela najprej zdravniški premor, po desetih minutah se je vrnila na igrišče, vendar se je dokončno poslovila od nastopa po petih točkah.

"To je bilo zelo težko gledati. Želela sem si, da bi polfinale odigrala do konca. Zelo mi je žal za Pengovo, ki je igrala zelo dobro. Upam, da bo z njo kmalu vse v redu ... Vesela sem, da sem ponovno v finalu. Sedaj si bom privoščila ledeno kopel, nato pa bom gledala drugi polfinale," je dejala Wozniackijeva.

Nekdanja prva teniška igralka sveta bo drugič igrala v finalu turnirjev za veliki slam. Prvič ji je to uspelo pred petimi leti, ko jo je prav na OP ZDA premagala Belgijka Kim Clijsters.

V drugem polfinalu sta se nato pomerili prva igralka sveta in branilka naslova Američanka Serena Williams in Rusinja Jekaterina Makarova, mlajša od sester Williams pa se je s 6:1 in 6:3 brez prevelikega naprezanja v finalu pridružila Caroline.

V finalu bo nesporna favoritinja Williamsova, med drugim tudi zato, ker je dobila osem medsebojnih dvobojev, Danka pa le enega; leta 2012 je v Miamiju slavila v četrtfinalu s 6:4 in 6:4. Williamsova jo je premagala obakrat tudi letos, v Montrealu in Cincinnatiju, obakrat pa sta morali odigrati tri nize. Pred OP ZDA je Williamsova dobila dva turnirja, Stanford in Cincinnati ter bila v polfinalu Montreala.


V MEŠANIH DVOJICAH SLAVILA INDIJSKO-BRAZILSKA NAVEZA
Indijka Sania Mirza in Brazilec Bruno Soares sta zmagovalca med mešanimi dvojicami. Prva nosilca sta v finalu premagala Američanko Abigail Spears in Mehičana Santiaga Gonazaleza s 6:1, 2:6 in 11:9.

Soaresova je na OP ZDA osvojila še drugo zmago v dvojicah. Leta 2012 je bil najboljši z Rusinjo Jekaterino Makarovo. Mirza je pred tem na grand slamih med pari zmagala leta 2009 v Avstraliji in leta 2012 v Franciji, obakrat z rojakinjo Mahesh Bhupathi.

Galerija