Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 06.12.2019 13:42:37

Futsal »vladar« univerzitetnih lig

Futsal ekipa Fakultete za šport
Ana Kregar
Študentska ligaška tekmovanja so v največjih univerzitetnih središčih v polnem zamahu. V Ljubljani so bili košarkarji aktivni v skupinah C in D. V univerzitetni odbojkarski ligi so bile na sporedu dve tekmi, igralci futsala pa so odigrali srečanja 3. kroga. Na Primorskem so bili prav tako aktivni igralci futsala, v Mariboru pa so priredili turnir družabnih iger v pikadu in ročnem nogometu.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_clanice

Spalding univerzitetna košarkarska liga 2019/20, 2. krog
V Spalding univerzitetni košarkarski ligi (UKL) so bile na sporedu tekme v moških predtekmovalnih skupinah C in D. Srečanje kroga je bilo odigrano med študenti Fakultete za upravo (FU) in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT), ki so ga dobili slednji. Do zmaga v drugem tekmovalnem dnevu so prišli še študenti Ekonomskem fakultete (EF), Fakultete za farmacijo (FFA) in Fakultete za družbene vede (FDV).

Na derbiju kroga so študenti FKKT na začetku srečanja proti aktualnim prvakom lige hitro povedli, v drugi četrtini pa so bili boljši študenti FU. V tretji četrtini so študentje FKKT odigrali odlično in si hitro priborili dvoštevilčno prednost, ki so jo uspešno držali do nekaj minut pred koncem. Takrat so se študenti FU razigrali in približali na 3 točke zaostanka. V zadnjih minutah je FKKT obdržal trezno glavo in srečanje mirno pripeljal v svojo korist. Tako so zabeležili prvo zmago v letošnjem tekmovanju.

Študenti EF so z agresivno obrambo in protinapadi proti Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI) hitro povedli. V začetku druge četrtine so študenti FRI z nekaj zadetimi meti od daleč celo povedli, v nadaljevanju pa so se »ekonomisti« spet razigrali in do konca tekme vodstva niso spustili z rok. Zabeležili so visoko zmago s 63:33.

Dvoboj med Fakulteto za arhitekturo (FA) in Fakulteto za farmacijo se je začel zelo izenačeno. Prvi polčas se končal s točko prednosti v korist študentov FA. V tretji četrtini so »farmacevti« odigrali odlično in po treh delih igre povedli z 9 točkami razlike. V zadnji četrtini se razmerje moči ni bistveno spremenilo, saj so študenti FFA igrali še naprej odlično in na koncu prišli do zmage z 58:40.

V predtekmovalni skupini C je bilo pričakovati derbi med FDV in FS, vendar je ekipa FDV zaigrala v popolni postavi in pokazali svojo kakovost. Prvi polčas so dobili z 19 točkami razlike in praktično odločili srečanje. V nadaljevanju je bilo srečanje bolj prijateljske narave, saj so študenti FDV s pol moči zabeležili novo prepričljivo zmago. Največ točk za zmago FDV je dosegel Gašper Jordan Rojko, ki je zbral 22 točk. Prihodnji teden se začne tekmovanje v ženski konkurenci.

Spalding univerzitetna košarkarska liga 2019/20, 2. krog:
Skupina D:
FRI - EF 33:63
FU - FKKT 55:60

Skupina C:
FA : FFA 40:58
FDV - FS 59:44

Uhlsport univerzitetna futsal liga
V Uhlsport univerzitetna futsal lige so se v 3. krogu, v derbiju kroga pomerili študenti Fakultete za šport (FŠ) in Pravne fakultete (PF). Ekipa FŠ je izkoristili slabši dan »pravnikov« in slavili z visokih 6:3. Že na začetku tekme je Filip Lojen za FŠ dosegel dva hitra zadetka in prinesel prednost svoji ekipi, ki je ni več izpustila iz rok. Lojen je svoj tretji gol zabil že v 1. polčasu. Dva je dodal Niko Adamič. FŠ je tako zmagala še tretjič zapored. Zdravstvena fakulteta (ZF) je imela proti Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) v prvem polčasu več pobude, medtem ko so igralci FRI čakali na njihove napake in priložnosti iz protinapadov. Na začetku drugega dela igre so igralci ZF v vsega treh minutah zadeli kar trikrat in upov za FRI je bilo konec. Za ekipo ZF je zadelo 5 različnih strelcev in tako so tudi v tretjem krogu ostali neporaženi. Najvišji zmago tega kroga so zabeležili igralci Ekonomske fakultete (EF), ki so s kar 12:1 ugnali novince, študente Teološke fakultete (TF). Kar 5 golov je dosegel Aljaž Tot, tri je prispeval Kenan Bosnič. Tudi ekipa EF še ni oddala točke. Najbolj izenačena tekma je bila med Pedagoško fakulteto (PeF) in Medicinsko fakulteto (MF). Ekipa PeF je z golom Jureta Kirna povedla in prednost zadržala do polčasa. V začetku drugega dela igre študentom MF uspelo priti do preobrata in vodstva z 2:1. Kirn je nato še enkrat zadel za PeF, a je Dolar tri minute pred koncem dosegel odločilni gol za vnovično vodstvo »medicincev«, ki pa je tokrat zdržalo do konca. Študenti MF so vknjižili prvo zmago s 3:2.

Uhlsport univerzitetna futsal liga 2019/20, 3. krog
SKUPINA A
ZF - FRI 5:1 (1:1)
PeF - MF 2:3 (1:0)
FŠ - PF 6:3 (4:2)
EF (pod.) - TF 12:1 (6:0)

Univerzitetna odbojkarska lige 2019/20
Tokrat sta bili odigrani dve tekmi. Dekleta s FMF so bila boljša od študentk Veterinarske fakultete (VF), študenti Ekonomske fakultete pa so premagali študente Fakultete za računalništvo in informatiko (FRI). Študentke Fakultete za šport so do novih točk prišle brez boja, saj ekipa FFA ni pripeljala dovolj številčne ekipe za dvoboj.

Univerzitetna odbojkarska lige, 3. krog
moški:
EF – FRI 2:0 (25:16, 25:21)
ženske:
FŠ – FFA 2:0 (b.b.)
FMF – VF 2:0 (25:12, 25:19)

Univerzitetna futsal liga M JOB
Tudi na Primorskem se je odvijal 2. krog univerzitetne futsal lige M JOB. Tokrat sta se pomerili ekipi s Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in ekipa Fakultete za vede o zdravju (FVZ). Druga tekma se je odvijala med ekipama Fakultete za management (FM) ter ekipo Fakultete za pomorstvo in promet (FPP).

Na prvi tekmi je ekipa FAMNIT konstantno napadala ekipo FVZ, ki se je dobro branila in čakala na možnosti protinapada. To jim je uspelo v 8. minuti, ko so povedli z 1:0. Ekipa FAMNIT je imela po prejetem zadetku številne priložnosti, a se je 1. polčas končal z 1:0 za FVZ. V drugem delu igre je FVZ, kljub podrejenem položaju, Zugan zadel za vodstvo z 2:0. Ekipa FAMNIT se ni predala in v 7. minuti je Zyba znižal na 1:2. Zgolj minuto za tem je isti igralec rezultat izenačil na 2:2. Do popolnega preobrata je FAMNIT prišel še v isti minuti. Bilo je 3:2. Ob koncu tekme se je sreča nasmehnila ekipi FAMNIT, ko je ekipa FVZ dosegala avtogol in tekmo izgubila s 3:4. Po tekmi je spregovoril član poražene ekipe Goran Petkovič (FVZ): »Tekma je bila napeta polna preobratov, mislim da smo si zaslužili malo več, glede na prikazano igro. Bilo je nekaj spornih sodniških odločitev, ampak takšna je nogometna igra. Naslednjič bo boljše.«

Na drugi tekmi je bila ekipa FM v popolni postavi, a so znova naleteli na zahtevnega nasprotnika. Študenti FPP so celotno tekmo nadzirali in niso dovolili kakršnegakoli presenečenja. V prvem polčasu so zabili kar štiri gole. Tudi v 2. polčasu je bilo podobno, čeprav se je ekipa FM skozi celotno tekmo trudila in igrala požrtvovalno, ampak žal ni bilo dovolj. V 2. delu igre so študenti FPP zabili še štiri gole. Najuspešnejši strelec zmagovalne ekipe je bil Jernej Perhavec, ki je dosegel štiri gole. Končni rezultat je bil 8:1 za ekipo FPP. Po tekmi je bil bolj redkobeseden član ekipe FM Edin Adilovič: »Na takšen rezultat nimam kaj dodati. Naša igra ni bila niti približno na nivoju. Prepričan sem, da znamo boljše odigrati in da bomo skupaj s fanti naslednjič prikazali boljšo predstavo.«

Univerzitetna futsal liga M JOB, 2. krog
FAMNIT - FVZ 4:3
FM – FPP 1:8

Družabni večer v Mariboru
Tradicionalni večeri družabnih iger, ki jih organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), mariborskim študentom lepo popestrijo prve dni v decembru in jih vzpodbudijo do druženja s prijatelji. Letos so se odvijali med 2. in 5. decembrom 2019 v Kavarni Štuk. Pri organizaciji se jim je pridružila tudi Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je 4. decembra 2019 organizirala kar dva turnirja. Študenti so se lahko zabavali tudi druge dni, saj so imeli na voljo veliko zbirko družabnih iger. Zadnji dan je potekalo tekmovanje v igranju video iger FIFA ligi, ki jo je organiziral ŠOUM.

Večer družabnih iger_pikado
Turnir v pikadu
Patrik Kociper/dostop.si

Del tega dogajanja sta bila tudi turnirja v pikadu in ročnem nogometu. V obeh kategorijah so se študentje najprej pomerili v skupinskem delu, nato so sledili izločilni boji najboljših štirih posameznega turnirja. Tretje mesto v ročnem nogometu je dosegla ekipa Inženirja, drugega je bila ekipa Šentlaško, zmagovalna je bila dvojica pod imenom Šentrupert.

Med tekmovalci v pikadu je bilo moč videti tudi študentko, ki pa je bila ta večer edina predstavnica ženskega spola. V pikadu je bilo odigranih skupno 21 tekem. Najboljši v pikadu pa so bili:
1. Alfonz Muhič,
2. Dario Hren,
3. Anže Ozimek.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija, evropski socialni skladi, Nomago d.o.o., Assistance CORIS d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Članki iz rubrike