kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 17.11.2019 13:14:33

Tekma v spomin na Tarasa Velikonjo Grbca

Ekipa Fakultete za turistične študije, UP
Ana Pirih
V ligi Spalding UKL so se nadaljevale tekme v predtekmovalnih skupinah A in B. Tekma med Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo ter Biotehniško fakulteto je bila odigrana v spomin na prezgodaj preminulega Tarasa Velikonjo Grbca. Njegov nekdanji kolegi so slavili s 54:45. Pod okriljem Športne zveze Univerze v Ljubljani so odigrali drugi krog v odbojkarski in futsal univerzitetni ligi. Primorci pa so se prvič predstavili v univerzitetni M JOB futsal ligi. V Dvorani Zalog so se za medalje državnega univerzitetnega prvenstva drugi tekmovalni dan pomerile ekipe v krlingu. Zmagala je ekipa Team Erazmus.

V Spalding UKL je bilo na tekmi med Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo (FGG) ter Biotehniško fakulteto (BF) precej čustveno, saj je bila pred tekmo krajša slovesnost v spomin na nekdanjega študenta FGG in košarkarja Tarasa Velikonjo Grbca, ki nas je poleti, v 25. letu starosti zapustil zaradi zahrbtne bolezni. Na slovesnosti je bila prisotna Tarasova ožja družina in predstavniki Fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Taras je v letu 2016 zastopal Univerzo v Ljubljani na Evropskih igrah v Zagrebu in na Reki.

sponzorji-za-ekipo_clanice_SUSA

Spalding univerzitetna košarkarska liga
Na tekmi med FGG in BF so »gradbeniki« nosili spominske majice z imenom Taras na hrbtu, v spomin na nekdanjega soigralca in moštvenega kolega. Prva četrtina se je zaključila dokaj izenačeno, a so košarkarji FGG do polčasa uspeli razliko povečati na 10 točk. V drugem polčasu so »gradbeniki« popolnoma nadzorovali potek srečanja in na koncu slavili zanesljivo, z 9 točkami razlike.

Na srečanju med Filozofsko fakulteto (FF) in Pravno fakulteto (PF) je bilo večji del dvoboja izenačeno, ob koncu polčasa pa so za 5 točk vodili študenti FF. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena borba, v zadnjem delu tekme pa so »pravniki« stopili na plin in z učinkovito igro zanesljivo zmagali z 49:34.

Lani tretji študenti Medicinske fakultete (MF) so se odlično zoperstavili študentom Fakultete za šport (FŠ). Ob polčasu si je ekipa MF priigrali prednost kar 14 točk. Ekipi FŠ se je videlo, da so bile študijske počitnice predolge, saj so v drugem polčasu občutno popustili in niso uspeli ujeti priključka. Tako je Medicinska fakulteta slavila z 52:38.

Na zadnji tekmi večer sta se pomerili ekipi Zdravstvene fakultete (ZF) in Pedagoške fakultete (PeF). Hitra tekma z obilico napak je bila bolj po godu študentov ZF. V zadnji četrtini je bilo srečanje vseskozi izenačeno, več znanja in športne sreče pa so imeli študenti ZF, ki so zadeli odločilno trojko 3 sekunde pred koncem tekme.

Rezultati Spalding UKL:
Skupina A (moški):
FGG - BF 54:45
ZF - PeF 42:40

Skupina B (moški):
FF - PF 34:49
MF - FŠ 52:38

Uhlsport univerzitetna futsal liga
Tudi v skupini B se je pričela Uhlsport univerzitetna futsal liga. V derbiju kroga sta pomerili ekipi Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) in Ekonomske fakultete, dodiplomski študij (EF dod.), ki sta premagali FGG oz. Fakulteto za elektrotehniko (FE). Prvi so s 4:0 premagali FGG, »Ekonomisti« pa so bili od FE boljši z 2:1. Oba gola je za EF dosegel Gašper Konavec. Študenti Fakultete za farmacijo so zahvaljujoče napaki ekipe Fakultete za arhitekturo, ki so imeli v ekipi neregistrirane igralce, slavili z avtomatskih 5:0. V ostalih dveh srečanjih so igralci Biotehniške fakultete po dveh zadetkih v drugem delu srečanja slavili proti Fakultete za matematiko in fiziko (FMF). Bilo je 2:0. Študenti Fakultete za strojništvo so po zaostanku v prvem delu, v drugem preobrnili rezultat in z 2:1 premagali ekipo Fakultete za družbene vede (FDV).

Uhlsport univerzitetna futsal liga, 1. krog:
FKKT - FGG 4:0 (2:0)
FS - FDV 2:1 (0:1)
BF – FMF 2:0 (0:0)
FE – EF dod. 1:2 (0:1)
FFA – FA 5:0 (b.b.)

Univerzitetna liga M JOB v futsalu
Na Primorskem se je po odbojkarski ligi pričela tudi univerzitetna liga M JOB v futsalu, kjer so se v prvem krogu pomerile ekipe s Fakultete za management (FM) in Fakulteta za turistične študije (FTŠ) ter Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP).

Ekipa FM je tekmo odigrala brez menjave, zato so imeli študenti FTŠ že na začetku lepo prednost. Že v prvih nekaj minutah se je pokazala premoč FTŠ, saj so gol dosegli že v 3. minuti. Poleg dobre igre FTŠ v polju, je blestel njihov vratar Simon Jerman. Po dobri polovici 1. polčasa je bil rezultat 4:0 za FTŠ. V drugem delu igre je FTŠ deloval še nekoliko bolj dominantno. Kljub prejetemu golu s strani FM, so študenti FTŠ zabili še 6 golov in na koncu slavili z visokih 10:3.

Po tekmi je za zmagovalce srečanje opisal Žiga Knafelc (FTŠ): »Tekmo smo odigrali nad pričakovanji, nekaj hitrih zadetkov nam je dvignilo samozavest. Seveda moramo upoštevati, da je bila nasprotna ekipa brez menjav, kar je pomenilo za nas veliko prednost. Veseli smo prve zmage in komaj čakamo naslednjo preizkušnjo.«

Tilen Resnik (FM) je imel drugačen razlog za poraz: »Žal je zastopanje barv za Fakulteto za management preveč odgovorno in stresno, da bi študenti naredili konkretno ekipo. Zato smo morali odigrati tekmo »veterani« te fakultete. Brez menjav, z veliko željo smo pač na terenu pregoreli in zato posledično izgubili tekmo.«

Tekma med FAMNIT in FPP je bila bistveno bolj izenačena. Prvi zadetek je padel v 12. minuti, ko je za ekipo FAMNIT zadel Boris Turudija. A ekipa FPP je hitro izenačila na 1:1. Drugi polčas sta obe ekipi igrali bolj odprto in napadalno. Sredi drugega polčasa so igralci FAMNIT hitro zabili dva gola in povedli s 3:1, toda študenti FPP so se še enkrat rezultatsko vrnili in izid poravnali na 3:3. Tekma je postala napeta. FAMNIT je igral zelo agresivno in posledično je ekipa naredila 5 prekrškov. Ekipi FPP je pripadel kazenski strel, ki ga niso izkoristili. A to jih ni zmedlo. V zaključku tekme so bili študenti FPP še dvakrat uspešni in so tako slavili s 5:3.

Vratar poražene ekipe Niki Boroja (FAMNIT) je po tekmi povedal: »Taktično smo odigrali slabo, čestitke nasprotniku za zmago. Glede na to, da je to naša prva tekma nimamo razloga, da bi se počutili pod pritiskom oz. slabo voljo, saj ni to zadnja tekma. Čestitke tudi mojim soigralcem. Zmaga, poraz, neodločeno … to je pač nogomet

Univerzitetna liga M JOB v futsalu, 1. krog:
FTŠ – FM 10:3
FPP – FAMNIT 5:3

Državno univerzitetno prvenstvo v krlingu, finalni dan
V Dvorani Zalog se je zaključilo 7. državno univerzitetno prvenstvo v krlingu za leto 2019/20. Drugi tekmovalni dan se je v izločilnih bojih pomerilo osem najboljših ekip. V velikem finalu ste se soočili ekipi Team Erazmus in GEO Grizzlies (Filozofska fakulteta). Slednji so bili največje presenečenje turnirja, saj jih nihče ni pričakoval v finalu. Ekipa Team Erazmus je bila sestavljena iz štirih tekmovalcev, ki se s krlingom ukvarjajo dlje časa, zato so suvereno slavili v finalu z rezultatom 10:0. Na tretje mesto so se uvrstili lanski finalisti, ekipa Autsiderji (Fakulteta za strojništvo).

V finale so se precej nepričakovano uvrstili študenti Filozofske fakultete, ki so se zbrali pod imenom GEO Grizzlies. V četrtfinalu so izločili favorizirane Curl (FRI), v polfinalu pa so bili boljši od zmagovalcev izpred dveh let, Autsiderjev, ki prihajajo s Fakultete za strojništvo. Precej pričakovano so se v finale uvrstili Team Erazmus, ki so zastopali štiri različne fakultete (FŠ, FS, FMF in FF). V četrtfinalu so slavili proti ekipi Cigle, v polfinalu pa so bili boljši od L-EDTA (BF). Na treh tekmah na izpadanja so vedno slavili z najmanj 5 točkami razlike. Veliki finale so Štefan Sever (FŠ), Nejc Oset (FS), Patricija Černe (FF) in Bor Zelinka (EF) dobili z izidom 10:0.

Po finalu je vodja ekipe Team Erazmus, Štefan Sever, sicer študent Fakultete za šport, povedal: »Če sem odkrit, smo pričakovali uvrstitev v finale in zmago na tem tekmovanju. Zbrali smo se štirje, ki se ukvarjamo s krlingom in smo si rekli, da moramo na tej tekmi zmagati. Nekoliko nas je zaskrbelo zaradi ledu, ker je v Dvorani Zalog precej nepredvidljiv, a smo skozi naše igre dokazali, zakaj smo ciljali tako visoko. Na koncu smo svoje cilje uresničili. Morda kakšne tekme nismo odigrali z veliko razliko, a težko je pričakovati, da bi izdatno zmagovali, saj taktično nismo igrali na varovanje svojih kamnov v hiši, ampak smo jih samo bližali.«

Najlepše presenečenje 7. državnega univerzitetnega prvenstva so gotovo GEO Grizzlies. Študenti Filozofske fakultete, smeri geografija so se prebili vse do finala, kjer so bili proti Team Erazmus prekratki. A to ni zmanjšalo navdušenje drugouvrščene ekipe prvenstva. Vodja moštva GEO Grizzlies Janez Rupar je po finalu povedal: »Za nas je bil zelo velik uspeh že preboj iz skupinskega dela v boje na izločanje. Ko smo zmagali še v četrtfinalu, smo res presegli vsa pričakovanja. Da pa nismo imeli samo sreče smo dokazali v polfinalu, kjer smo izločili lanske finaliste.«

V boju za 3. mesto je ekipa Autsiderji (FS) prepričljivo premagala ekipo L-EDTA (študenti Biotehniške in Zdravstvene fakultete) s 6:0. V boju za razvrstitev pa so z dvema zmagama končno 5. mesto osvojili študenti Univerze v Ljubljani, ki so se zbrali pod imenom GMČ team. Najprej so premagali ekipo Cigle, nato so bili boljši še od ekipe Curl.

REZULTATI DUP v krlingu:
finale:
GEO Grizzlies – Team Erazmus 0:10
tekme za 3. mesto:
Autsiderji - L-EDTA 6:0

KONČNI VRSTNI RED:
1. Team Erazmus (UL)
2. GEO Grizzlies (UL)
3. Autsiderji (UL)
4. L-EDTA (UL)
5. GMČ team (UL)
6. Curl (UL)
7. Cigle (UL)
8. The Stoners (UM)

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Evropska unija – socialni skladi, Študentska organizacija Slovenije, Coris asistence d.o.o., Nomago d.o.o. in športni dnevnik EkipaSN.

Galerija

Članki iz rubrike