Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

pj, sf
pj, sf
0 14.06.2019 13:00:11

Košarkarji Univerze na Primorskem mešali štrene najboljšim

Ekipa Univerze na Primorskem na turnirju v Moskvi
ISBC Moscow
Košarkarska ekipa Univerze na Primorskem (UP) se je konec maja in v začetku junija udeležila dveh mednarodnih študentskih tekmovanj. Najprej so nastopili v Moskvi in v močni konkurenci zasedli končno 7. mesto. V Varaždinu pa so izbranci UP nastopili v košarki 3x3 in pokorili vse nasprotnike in osvojili turnir NorthStreet.

Kljub temu, da so ligaška univerzitetna tekmovanja končana, so sedaj v ospredju različni turnirji. Košarkarji Univerze na Primorskem so v tem obdobju izjemno aktivni, saj so se v zadnjem mesecu udeležili kar dveh mednarodnih tekmovanj.

sponzorji-za-ekipo_ozko_SUSA_256x25

ISBC Moskva
Od 28. maja do 3. junija se je košarkarska reprezentanca Univerze na Primorskem udeležila mednarodnega turnirja (ISBC), ki je potekal v Moskvi. Na turnirju je nastopilo 11 reprezentanc. Tri ruske ekipe, ki so bile sestavljene iz najboljših domačih univerzitetnih košarkarjev, Avstralija z Univerzo Monash, Bosna in Hercegovina z ekipo BC Igokea, Študentska reprezentanca Kitajskega Tajpeja, ki jo je vodil trener Charlie A. Parker, nekoč dejaven trener v ligi NBA, Hrvaška s Svjeučileštem Sjever, srbska Univerza v Nišu, francoska Univerza iz Bordeauxa in univerzitetna ekipa iz Izraela.

V sedmih dneh turnirja je bila prikazana visoka raven in izreden razvoj svetovne študentske košarke. Nekatere tekme so bile še posebej zanimive, zlasti finale med srbsko (Univerza iz Niša) in rusko prvo ekipo (Sergei Belov CSKA BBschool), ki je bil po kakovosti na ravni evroligaških tekem. Vsi dvoboji so bili odigrani v dvorani Igrovoy v Moskvi. Reprezentanca UP si je kljub smoli s poškodbami, z veliko srčnosti in borbenega duha, priigrala zmagi nad Avstralijo in Izraelom ter zasedla končno 7. mesto.

Za reprezentanco UP so nastopili: Nejc Tevž, Miloš Veljkovič, Marko Zarko, Simon Tratnik, Nejc Habulin, Slavko Tuka, David Vac, Boštjan Lazar, Matej Teo Klepač, Luka Boroja in Tine Petrič.

NorthStreet, Varaždin
Samo dan po vrnitvi iz ruske prestolnice so bili izbrani predstavniki Univerze na Primorskem v košarki 3x3 ponovno na poti. Odpotovali so se v Varaždin, kjer je potekal drugi mednarodni univerzitetni turnir v košarki 3x3, NorthStreet, ki se ga je udeležilo 10 ekip iz Hrvaške, Madžarske, Slovenije, Albanije ter Bosne in Hercegovine. Ekipa UP je prvi dan turnirja premagala vse štiri nasprotnike in se uvrstila v polfinale.

Rezultati:
UP - FOI 11:1
UP - Sveučilište Mostar 12:10
UP - Sveučilište Pecs 11:9
UP - VERN 12:10

polfinale:
UP - Sveučilište Lavoslav Ružička 19:18* (17:17)
* - po podaljšku

finale:
UP - UNI Zagreb 16:12

Naslednji dan sta sledila boja za uvrstitev v finale. Polfinalna tekma, ki so jo primorski košarkarji odigrala proti Sveučilištu Lavoslav Ružička, je bila ena težjih in bolj napetih na turnirju. V rednem delu tekme zmagovalca prvega polfinala nismo dobili. Rezultat je bil 17:17. Po podaljšku pa je UP s košem Siniše Miličeviča premagala Sveučilište Lavoslava Ružička z 19:18.

Kmalu je sledila finalna tekma, kjer se je ekipa UP pomerila z UNI Zagreb. Po začetni boljši igri Zagrebčanov, so Primorci zbrali še zadnje moči in s hitro igro in nekaj lepimi akcijami prišli do še šeste zmage na turnirju. Zagrebško ekipo so v finalu premagali s 16:12.

Člani Univerze na Primorskem, ki so jo zastopali Siniša Miličević, David Vac, Matej Teo Klepač in Tine Petrič, so brez poraza osvojili 1. mesto na turnirju v Varaždinu.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Zzrolano_mesto130x96

Članki iz rubrike