Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 08.03.2019 11:10:32

Rupnik 19 stotink od medalje v kombinaciji

Slovenska univerzitetna ekipa v Krasnojarsku
Srečko Ferlež
Za nami je prvi teden 29. zimske univerzijade, ki poteka v osrčju Sibirije, v Krasnojarsku. Slovenski študentje so nastopili v petih različnih športih in dosegli zadovoljive rezultate. Najbližje medalji je bil Matevž Rupnik v alpski kombinaciji. Osvojil je 4. mesto. V prvo deseterico so se uvrstili še Ven Florjančič v superveleslalomu. Bil je sedmi. Deskar Jernej Glavan je v paralelnem veleslalomu zasedel 9. mesto in Žiga Kovačič, ki je v smučanju prostega sloga, v disciplini slopestyle osvojil 10. mesto. Kljub trenutno največjemu študentskemu športnemu dogodku na svetu, se domača ligaška tekmovanje nemoteno nadaljujejo.

Po spektakularni otvoritvi 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku, so v ospredje stopili športniki. Že drugi tekmovalni dan je imela Slovenija močnega aduta v superveleslalomu. Ven Florjančič, je bil v najboljšem položaju po FIS točkah, a mu enostavna in ravninska proga v Bobrovem logu ni pretirano ustrezala. Zasedel je 7. mesto. Študent Ekonomsko poslovne fakultete, Univerze v Mariboru je po tekmi povedal: »Na tej tekmi sem si želel zmage, a sem v srednjem delu enostavno preveč zaostal za kakšen boljši rezultat. V enih vratcih na prelomu med zgornjim in srednjim delom sem morda vstopil preveč direktno in nisem prenesel dovolj hitrosti v spodnji del.«

sponzorji-za-ekipo_z_UNI

Veliko je od alpske kombinacije pričakoval Matevž Rupnik, študent Fakultete za naravoslovje, Univerze v Novi Gorici. Vlogo tihega favorita je skoraj upravičil, saj je končal tik pod zmagovalnim odrom. V slalomu je pridobil 6 mest. »Superveleslalom sem odpeljal precej bolje, kot na prvi tekmi na univerzijadi. Zavedal sem se, da lahko v slalomu napadam najvišja mesta. Pred starom slalom sem bil zbran in prepričan, da lahko odpeljem dobro, a se mi ni izšlo vse po načrtih. V slalomu sem vse od starta nekoliko zamujal in nisem mogel napadati. Linija smučanja je bil ves čas nekoliko pozna. Seveda je razočaranje prisotno, saj 4. mesto ne pomeni praktično nič. Na takšnih tekmovanjih šteje zgolj medalja, jaz pa sem tokrat ostal brez.«

Dobro je s svojim premiernim nastopom na univerzijadi opravil deskar na snegu Jernej Glavan. V paralelnem veleslalomu se je s spodobno vožnjo prebil v finale kot osmi. V 1/8 finala se je meril z Japoncem Hiroyjem Todo, ki ga je ugnal za zgolj 8 stotink sekunde. »Z nastopi na prvi univerzijadi sem lahko zadovoljen. Tako v paralelnem veleslalomu kot v slalomu sem se prebil iz kvalifikacij. 9. mesto v veleslalomu in 13. mesto v slalomu sta spodbudna rezultata, glede na to, je bila konkurenca zelo močna. Na tekmi sta nastopila aktualni svetovni prvak v paralelnem veleslalomu Loginov in dobitnik olimpijske medalje iz Pjongčanga Lee.«

Med deseterico se je v smučanju prostega sloga uvrstil Žiga Kovačič, študent Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, ki je bil v disciplini slopestyle na 10. mestu. V finalu je, kljub poškodbi, nastopil tudi Maj Štirn, študent Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani, ki je na koncu osvojil 12. mesto.

Od ostalih športnikov so vidne rezultate osvojili še Saša Brezovnik z dvema 13. mestoma. V superveleslalomu in kombinaciji. Matevž Rupnik, je 13. mesto prav tako osvojil veleslalomu.

Podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku so: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o., športni dnevnik Ekipa SN, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Nova Univerza ter Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje.

Ligaška tekmovanja
Kljub univerzijadi se ligaška tekmovanja v Sloveniji nemoteno nadaljujejo. Tokrat so bili dejavni košarkarji v Ljubljani in na Primorskem ter odbojkarji, ki zastopajo največjo univerzo v Sloveniji.

Spalding UKL, Ljubljana
Košarkarice Medicinske fakultete so upravičile vlogo favoritinj proti Fakulteti za farmacijo in jih premagala z 69:30. S to zmago so si v skupini B že zagotovile dovolj točk, da bodo tudi v letošnji sezoni igrale v polfinalu UKL. Blizu polfinalu so tudi košarkarice Ekonomske fakultete, ki so z visokih 78:40 ugane združeno ekipo Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) in Fakulteto za upravo (FU).

Po zmagi košarkarjev Fakultete za upravo proti študentom Fakultete za gradbeništvo in geodezijo so se ''Upravniki'' vrnili v boj za uvrstitev na najvišja mesta v skupini F. Tokrat so na izenačeni tekmi slavili z 68:57. Bolj zanesljivi so bili košarkarji Pravne fakultete, ki so predstavnike FFA ugnali s 60:39.

Skupina F (moški):
FGG - FU 57:68
FFA - PF 39:60

Skupina B (ženske):
MF - FFA 69:30
FKKT/FU - Ekonomska fakulteta 40:78

UKL M-servis, Primorska
V zadnjem krog rednega dela UKL M-servis smo bili priča le tekmi med ekipama Fakultete za Turistične študije UP Turistica (FTŠ) in Fakulteto za vede o zdravju (FVZ), saj je bil dvoboj med ekipama Fakultete za management (FM) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) odpovedan in registriran z rezultatom 20:0 za FAMNIT. FVZ je proti FTŠ slavil z 76:52.

UKL M-servis, 5. krog
FVZ - FTŠ 76:52

UOL, Ljubljana
V drugi polovici rednega dela tekem univerzitetne odbojkarske lige v Ljubljani smo bili priča štirim kvalitetnim tekmam. Pri ženskah sta slavili Biotehniška fakulteta (BF) in Fakulteta za farmacijo (FFA). Odbojkarice BF so Ekonomsko fakulteto pustile na 18. in 19. točki v nizih in slavile z 2:0. Podobno je bilo tudi na dvoboju v skupini B med FFA in FA (Fakulteta za arhitekturo), ko so ''Farmacevtke'' slavile s prepričljivih 2:0. Nasprotnice so osvojile vsega 22 točk.

Pri moških sta slavili ekipi Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za šport (FŠ). Slednji so v skupini B na tesni tekmi, z 2:1 uganili trdožive odbojkarje Fakultete za matematiko in fiziko (FMF). Prvi niz so dobili slednji na razliko, druga dva pa so prepričljivo osvojili študentje FŠ.

Skupina B (moški)
PeF - FE 0:2 (10:25, 16:25)
FŠ - FMF 2:1 (26:28, 25:18, 15:8)

Skupina A (ženske)
BF- EF 2:0 (25:18, 25:19)

Skupina B (ženske)
FFA - FA 2:0 (25:13, 25:9) 

Galerija

Članki iz rubrike