Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

mi
mi
0 14.11.2018 11:33:44

Množično v novo ligaško sezono

Ljubljana: Odbojkarice Pedagoške fakultete UL
Ana Kregar
Kot vsako leto se tudi letos v začetku novembra začenjajo študentska ligaška tekmovanja. Študenti se bodo v študijskem letu 2018/19 v univerzitetnih središčih v Sloveniji pomerili v košarki, odbojki in futsalu.

V iztekajočem tednu so tako v Kopru prve tekme že odigrali košarkarji, v Ljubljani so potekala uvodna srečanja v odbojki, košarki in futsalu, v Mariboru pa se bodo tekmovalci prvič srečali 21. novembra.

pasicaEkipaSN_ 9_11_2018

Ligaška tekmovanja v Ljubljani
Na ligaških tekmovanjih Športne zveze Univerze v Ljubljani se bo za čim boljše uvrstitve potegovalo kar 69 moštev. Študenti Univerze v Ljubljani (UL) bodo zastopali svoje fakultete v 13 moških in 12 ženskih odbojkarskih ekipah, 17 moških in 8 ženskih košarkarskih moštvih in 19 moštvih v dvoranskem nogometu.

Otvoritvena tekma ligaških tekmovanj UL je tokrat pripadla košarkarjem Biotehnične fakultete (BF), ki so v 1. krogu skupine A košarkarske lige SPALDNIG UKL UL v dinamični igri premagali tekmece z Ekonomske fakultete (EF) z 56:51. Moštvo Fakultete za arhitekturo (FA) je bilo premočno za dokaj »blede« tekmovalce Filozofske fakultete (FF), zmagali so z 58:37. V skupini B je ekipa Fakultete za strojništvo (FS) podlegla študentom Medicinska fakultete (MF) s 56:68. Obe moštvi sta prikazali gledljivo in moderno hitro košarko z atraktivnimi potezami. Na zadnji tekmi večera so bili košarkarji Pedagoške fakultete (PeF) boljši od tekmovalcev Fakultete za matematiko in fiziko (FMF) 67:55.

V 1. krogu odbojkarske lige OUL UL so odbojkarice Pedagoške Fakultete (PeF) porazile tekmice s Fakultete za matematiko in fiziko(FMF) z 2:0 (25: 9, 25:9). Ekonomska fakulteta (EF) je bila boljša od Veterinarske Fakultete (VF) in je zmagala z 2:0 (25 : 18, 25 : 19). Študentke Zdravstvene Fakultete(ZF) so podlegle tekmovalkam Fakulteta za šport (FŠ) z 0:2 (16:25, 15:25). Fakulteta za družbene vede (FDV) je izgubila proti Biotehniški fakulteta (BF) z 0:2 (14:25, 23:25).

Gregor Hribar, ki je že 15 let vodja odbojkarske lige, je povedal, da je kvaliteta študentskih tekmovanj v odbojki že več let v porastu: “V začetku so zmagovale ekipe, ki v svojih vrstah niso imele boljših tekmovalcev. Zdaj pa morajo imeti moštva v ekipi tudi igralce iz prve lige, če se želijo potegovati za naslov.“

Anja Vaupotič (PeF, UL) se je s svojimi sotekmovalkami že veselila novih izzivov: »Komaj čakamo začetka tekmovanja. Zaenkrat je naš cilj današnja zmaga, potem bomo pa videle kako naprej.«

V dvorani Triglav so bile odigrane tekme 1. kroga v skupini A futsal lige UHLSPORT UFL UL. Fakulteta za matematiko in fiziko(FMF) je izgubila proti Zdravstveni fakulteti (ZF) z 1:2, lanskoletni zmagovalci s Fakultete za šport (FŠ) so porazili Filozofsko fakulteto (FF) z 2:0, Fakulteta za strojništvo (FŠ) je morala priznati poraz Pravni fakulteti (PF) z 0:3. Na srečanju med dodiplomskimi študenti Ekonomske fakultete (EF) in Fakulteto za arhitekturo (FA) smo lahko spremljali kopico golov, končni rezultat pa je bil 6:2 za “ekonomiste”. Fakulteta za farmacijo (FFA) in Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo (FGG) pa sta se razšli z rezultatom 2:4.

Ligaška tekmovanja na Primorskem
V Srednji tehniški šoli v Kopru se je z košarkarskimi tekmami začelo študentsko ligaško tekmovanje Univerzitetne športne zveze Primorske , na katerih se bodo medsebojno merila moštva fakultet Univerze na Primorskem in ekipe Fakultete za pomorstvo in promet (UL).

V 1. krogu košarkarske lige UKL M servis UP so morali lanskoletni zmagovalci košarkarji Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) priznati premoč moštvu Fakultete za Pomorstvo in promet (FPP) s 56:59. Presenetljivo pa so s 47:52 izgubili tudi tekmovalci Fakultete za turistične študije (FTŠ Turistica) proti maloštevilnemu moštvu Fakultete za Management (FM).

DUP v curlingu 2018/19
Ledena dvorana Zalog v Ljubljani je v ponedeljek, 5. novembra 2018, gostila prvi del Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu 2018/19. Po uradnem treningu se je odvijal skupinski del tekmovanja, na katerem se je 20 študentskih moštev, ki so obsegala 4 do 5 tekmovalcev, pomerilo v petih skupinah, 10 najboljših ekip pa se je uvrstilo na drugi del tekmovanja, ki bo potekal 12. novembra, ko se bodo odvijali izločilni boji.

Udeleženci prvenstva se borijo za naslov državnega univerzitetnega prvaka v curlingu 2018/19. Organizatorji tekmovanja so Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL) in Curling zveza Slovenije, izvajalec tekmovanja je Curling zveza Slovenije.

DUP_curling_2018_19
DUP v curlingu 2018/19

V prvem delu tekmovanja je bilo najboljše favorizirano moštvo študentov Strojne fakultete UL “Autsajderji”, ki je v isti zasedbi zmagalo že lansko leto, pred dvema letoma pa zasedlo drugo mesto.

Krištof Kovačič (Strojna fakulteta, UL, Autsajderji), je povedal, da je curling zanimiv šport in da so fantje razmišljajo o tem, da bi ga začeli resno trenirati: “Tako kot vedno, gremo tudi tokrat na zmago. Curling nekateri imenujejo šah na ledu. Ko obvladaš tehniko, lahko nasprotnika premagaš s taktiko.”

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

Galerija
Značke: šport, študenti

Članki iz rubrike