Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
20.10.2024 09:38:54
Deli članek:

Tragedija brez primere: riba mečarica zabodla in ubila zvezdnico - podrobnosti osupnile

Sosednja Italija je globoko pretresena zaradi smrti priljubljene deskarke in športne spletne vplivnice.

Giulia Manfrini je bila najbolj znana italijanska deskarka na vodi s številnimi vidnimi dosežki in uspehi, še bolj prepoznavna pa je - kot to velevajo današnji časi - postala kot vplivnica na družabnih omrežjih, kjer je delila svoje deskarske podvige z raznih idiličnih koncev sveta. Na enem od takih se je nahajala tudi ta konec tedna, ko se je njeno življenje pri 38 letih končalo na najbolj šokanten način - s tragedijo, kakršne svet deskanja ne pomni, svet na splošno pa komajda. 

"Ko je čakala, da bo na deski ujela val, je iz njega kar naenkrat skočila riba mečarica, ki se je v bizarnem spletu okoliščin očitno počutila ogrožena," je za italijanske medije povedal eden od očividcev nesreče na indonezijskem otočju Mentawai. "Ob tem skoku je riba s svojim ostrim kljunom zadela Giulio v levo stran prsnega koša in ga očitno tudi predrla. Nesrečnica je še uspela sama opozoriti na nesrečo dva svoja spremljevalca, nato pa se je njeno stanje močno poslabšalo." 

Omenjena spremljevalca sta jo uspela oskrbeti in prepeljati v lokalno bolnišnico, kjer pa ji ob prihodu niso mogli več pomagati, saj je šlo za več centimetrov globok vbod, ki je poškodoval nekatere vitalne organe. Nesrečni Giulii bi verjetno težko pomagali celo v kateri od najbolj opremljenih bolnišnic z najboljšim kadrom v našem delu sveta, splet okoliščin je bil preprosto tak, da se ne bi smel zgoditi - a se vendarle je. Italija je zavita v črno, enako pa velja za ves deskarski svet, v katerem si česa takega niso znali predstavljati.