Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 19.10.2022 19:53:46

Bučen sprejem za svetovnega prvaka v kajtanju Tonija Vodiška

foto: JZS
V koprski Taverni so danes popoldne priredili sprejem za evropskega in svetovnega prvaka v novem olimpijskem jadralskem razredu formula kite Tonija Vodiška. Prisotni so mu zaželeli, da bi postal prvi koprski olimpijski zmagovalec. Sam pa je dejal, da mu bo množična udeležba na sprejemu dala dodatno motivacijo.

Toni Vodišek je v začetku meseca v grškem Nafaktosu osvojil naslov evropskega prvaka. Prejšnji konec tedna je v italijanskem Cagliariju dodal še naslov svetovnega prvaka. Mednarodni olimpijski komite je njegovo disciplino formula kite uvrstil na spored iger v Parizu leta 2024, kar daje dosežku poseben pomen.

Na vprašanje, kaj bo njegov naslednji korak, je odgovoril, da je to počitek. Tudi to je pomemben del priprav, je opozoril. Letošnja sezona se je končala. V naslednji ga čakajo kvalifikacije za olimpijske igre. Prepričan je, da bo uspešen in da bo lahko dal vse od sebe tudi v Parizu.



V Taverni so mu čestitali župan Aleš Bržan, članica izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije Sonja Poljšak in član izvršnega odbora Jadralne zveze Slovenije Sandi Dekleva. Po svoj delež čestitk sta prišla tudi oče in trener Rajko Vodišek in trener za telesno pripravo Rado Gregorič.

Ob koncu uradnega dela sprejema je Toni Vodišek povedal: "To je prečudovita stvar. Presenečen sem, da je zame prišlo sem toliko ljudi. To mi bo gotovo dvignilo motivacijo za naprej."

Članki iz rubrike