polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

italija, koronavirus, smrtne žrtve, Ponte San Pietro Bergamo Svet24.si

Toliko smrti zaradi covida-19 napovedujejo ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

STA
STA
0 10.12.2019 20:18:41

Cas zaradi težav s prevodi prestavil odločitev v primeru razvpitega kitajskega plavalca

Primer trikratnega olimpijskega plavalnega prvaka Kitajca Suna Yanga na športnem razsodišču Cas v Lozani se je nekoliko zavlekel. Kot je danes sporočila krovna organizacija za razreševanje športnih sporov, je prišlo do težav pri prevodih zaslišanj, zato bo odločitev znana šele sredi januarja 2020.

Cas v tem primeru razsoja spor med svetovno protidopinško organizacijo Wado in Mednarodno plavalno zvezo (Fina). Slednja je namreč oprostila oziroma zgolj opozorila kitajskega zvezdnika po incidentu, ki se je zgodil lani. Wada je tedaj nenapovedano obiskala Sun Yanga in mu vzela vzorec krvi, ki pa ga je nato nekdo iz njegove ekipe uničil.

Fina je pritrdila Kitajcu, češ da se predstavniki Wade niso ustrezno predstavili, in mu dovolila nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Gwangjuju, kjer je Sun osvojil dve zlati medalji, a so ob podelitvah medalj njegovi tekmeci protestirali. Wada se je na takšno odločitev pritožila in zahtevala prepoved nastopanja.


Cas je danes sporočil, da je zaslišanje 15. novembra v Montreuxu potekalo brez zapletov. Ti so se pojavili pozneje, saj so nastali dvomi o ustreznih prevodih pričevanj.

Ker je zaslišanje potekalo v angleščini, je Yangova ekipa poskrbela za prevajalce. Cas je pojasnil, da bo zaradi razjasnitve primera potreben še en natančen prevod pričanja plavalca, saj Cas po pravilih v takšnih primerih ne sme na zaslišanju ponuditi svojega prevajalca, ampak mora za prevod skrbeti neodvisna tretja stran.

Ko bodo natančno preučili vse prevode, bodo lahko sprejeli odločitev, so še dodali v Lozani, zato se bo postopek zavlekel in bo v najboljšem primeru končan sredi januarja naslednje leto.

Značke: doping, plavanje

Članki iz rubrike