polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

italija, koronavirus, smrtne žrtve, Ponte San Pietro Bergamo Svet24.si

Toliko smrti zaradi covida-19 napovedujejo ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

STA
STA
0 07.12.2019 12:59:53

Fainova Sloveniji v Glasgowu priborila še peti finale

www.alesfevzer.com
Slovenija bo imela na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih tudi v sobotnem popoldnevu predstavnico v finalu. S šestim izidom predtekmovanja na 200 m prosto 1:55,85 se je vanj uvrstila Katja Fain.

Zelo dobro je nastopila tudi Tjaša Pintar, ki je z 1:57,14 osebni rekord popravila za 1,3 sekunde, se na večni slovenski lestvici prebila na četrto mesto, in tekmo končala na 11. mestu. Janja Šegel je bila 16. z 1:57,89. Manj zadovoljna je bila z 1:59,87 in 28. mestom Neža Klančar.

Fainova bo popoldan nastopila že v svojem tretjem finalu na Škotskem. "Hotela sem doseči še boljši izid, a bilo je dovolj za finale in s tem sem zadovoljna. Popoldan ima zdaj še eno priložnost, ko grem na osebni rekord," je cilje za nov večerni nastop razložila 18-letna Mariborčanka.

"Osebnega rekorda sem seveda vesela. A pred 14 dnevi sem v ZDA pokazala zelo dobro formo, zato sem si želela še več. Jutri bo na vrsti še en dan za dokazovanje," pa je bila le delno zadovoljna Pintarjeva, ki si je cilje postavila zelo visoko, vsekakor pa si je želela izid pod 1:57 minute.Utrujena, a nasmejana je bila tudi Šeglova: "S plavanjem sem zadovoljna, seveda pa bi bilo lahko tudi boljše. Začetek je bil zelo dober, na koncu pa se mi zdi, da me je malo začelo pobirati, a vseeno je dosežek dober."

Martin Bau je za vzdrževanje forme, naslednji teden bo nastopil še v Mariboru, nastopil na 100 m prosto. S 50,62 je bil 67. "Za mano je uspešno prvenstvo z enim res dobrim rezultatom. To sem načrtoval pred prvenstvom. Cilje sem imel visoke in jih dosegel, zato je ocena mojih nastopov lahko samo pozitivna," pa se je na prvenstvo ozrl povratnik v slovensko reprezentanco, ki ga zdaj čaka prost dan.

V nedeljo bo imela Slovenija še osem predtekmovalnih nastopov. Neža Klančar, Janja Šegel in Tjaša Pintar bodo nastopile na 50 m prosto, verjetno bo omenjena trojica skupaj s Fainovo, ki jo čaka še nastop na 400 m prosto, dobila priložnost tudi v mešani štafeti. Tjašo Vozel čaka paradnih 200 m prsno, Tjaša Oder in Daša Tušek pa bosta nastopili na 400 m prosto.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike