Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 02.06.2019 22:00:09

Slovenci tretji najuspešnejši na EP v Pauju

Profimedia
Slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah je bila na evropskem prvenstvu v Pauju v Franciji po vrednosti kolajn tretja najuspešnejša reprezentanca. Osvojila je dve zlati in eno srebrno kolajno, uspešnejši sta bili le Češka in Velika Britanija.

V ekipni konkurenci so bili kanuisti zlati, kajakaši srebrni, Benjamin Savšek pa je ekipni uspeh kanuistov dopolnil z zlatom v posamični konkurenci.

Zadnji dan prvenstva so v slovenskem taboru pričakovali še kolajno kajakaša Petra Kauzerja, a vožnja Hrastničana ni bila všeč glavnemu sodniku, ki v polfinalu ni upošteval opazke sodnikov ob progi, je pa upošteval pritožbo neimenovane reprezentance in je olimpijskemu podprvaku dosodil kar 100 kazenskih točk. Z njimi je izgubil vse možnosti za finale, čeprav je imel v polfinalu, če se ne bi upoštevalo pritožbe, tretji čas.



Zasavca je zmotilo, da glavni sodnik pri vožnjah na vso moč ni bil dosleden, da je nekaterim spregledal čez prste, njega pa kaznoval, ker naj bi bil nekaterim trn v peti. Isto je razmišljal njegov oče, alfa in omega tega športa v Sloveniji Andrej Jelenc pa je vendarle razmišljal drugače.

"Razumem oba Kauzerja, res so nekateri tekmovalci vratca premagali z isto mero sumljivega tveganja, pri mnogih je bilo podobno, a kraje ni bilo. Na tekmi je bilo veliko pritožb, glavni sodnik jih je obravnaval preveč, a moramo priznati, da je Peter zaslužil vsaj 50 kazenskih sekund. Moram pa ga pohvaliti za vožnjo, tako kot večino drugih naših tekmovalcev. Najizkušenejši so opravili svoje, mladi pa so se jim približali", je realno nastope ocenil Jelenc.

Značke: kajak kanu, ep

Članki iz rubrike