Denis Toplak Odkrito.si

Bo Denis Toplak odpotoval v tople kraje?

blaz svab 2 Svet24.si

Blaž Švab naredil konec ugibanjem

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

janez zimmermann Svet24.si

Žilni kirurg Zimmermann očita novinarki Carlovi,...

KMETIJA (3) Svet24.si

Zmagovalec Franko: Nimam besed. Živim za take ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

aneta kmetija Njena.si

Aneta na preobrazbi: Od kmetice do modne lepotice

STA
STA
0 08.07.2018 13:59:47

Kauzer zmagal na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji

alesfevzer.com
Slovenski kajakaš Peter Kauzer, aktualni evropski prvak, je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu. Drugi je bil Čeh Jiri Prskavec (+0,24), tretji pa Nemec Hannes Aigner (0,93). Kauzer je 2. junija na drugi tekmi pokala v Krakovu že osvojil drugo mesto, tokrat pa je dosegel enajsto zmago v svetovnem pokalu.

"Bilo je težko in napeto, saj sem se dotaknil vratc. Proga je mešanica starega in novega načina veslanja, nekateri deli so zelo hitri. Sedaj me čaka malo premora in nato osredotočenje na drugi del sezone, na tekmo v domačem Tacnu in svetovno prvenstvo," je takoj po tekmi povedal Kauzer.

Štiriintridesetletni Hrastničan, olimpijski podprvak iz Ria de Janeira 2016, je na progi, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom, v polfinalu zasedel četrto mesto, za najhitrejšim, Švicarjem Lukas Werrom, je zaostal sekundo in 13 stotink.


V finalu je dokaj dobro začel, pa nato zaradi dotika enajstih vratc dobil dve sekundi pribitka. Nato je veslal nekoliko počasneje pa dobesedno eksplodiral v spodnjem delu, ko je v tem odseku tekmece pred njim ugnal za več kot dve sekundi in pol ter gladko prevzel vodstvo.

Za njim sta bila Prskavec in Aigner, ki sta na teh mestih ostala do konca, saj preostala trojica finalistov, ki je nastopila za Kauzerjem, ni posegla med prvo trojico. Vsi ostali, razen Prskaveca in Aignerja, so namreč za slovenskim kajakašem zaostali za več kot dve sekundi.

Kauzer je doslej na svetovnih prvenstvih osvojil pet medalj, od tega dve zlati, na evropskih prvenstvih je zbral 10 medalj, od tega šest zlatih ter po dve srebrni in bronasti. Skupne zmage v svetovnem pokalu je slavil trikrat, leta 2009, 2011 in 2015.

Članki iz rubrike