alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

STA
STA
0 15.12.2017 11:44:50

Stevens in Kerč z enakim izidom v polfinale

Peter John Stevens
Arsen Perić
Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih je danes na 100 m prsno nastopila šesterica Slovencev. Tjaša Vozel, Peter John Stevens in debitant na velikih tekmovanjih Aljaž Kerč so osvojili 15. mesta, saj sta Stevens in Kerč v predtekmovanju dosegla enak izid 58,58.

Vozlova se je z 1:06,43 osebnemu in slovenskemu rekordu približala na točno tri desetinke sekunde.

Zelo dober je bil tudi nastop mladinke Tine Čelik iz kranjskega Triglava. Ta je z 1:07,03 svoj mladinski državni rekord popravila za tri desetinke sekunde in bila 22. Nastope je odprla Radovljičanka Tjaša Pintar in z 1:07,73 zmagala v svoji skupini ter dosegla nov osebni rekord, ki je zadostoval za 29. mesto. Tara Vovk iz PK Ljubljana je bila z dosežkom 1:08,71 40.

V moški konkurenci sta Slovenca dosegla enak izid, bolj zadovoljen pa je bil Kerč, saj je dosegel nov osebni rekord, nov osebni rekord pa je s 27,24 dosegel tudi na obratu na 50 metrih. Oba sta bila presrečna, da sta se izognila 16. mestu in s tem slovenskemu dodatnemu dvoboju za zadnje prosto mesto v popoldanskem programu.

Zelo zadovoljni pa so tudi v vodstvu slovenske odprave, saj se je osmerica od enajstih reprezentantov na polovici tekmovanja že vsaj enkrat uvrstila med najboljših 16 plavalcev v Evropi.

Značke: plavanje, ep

Članki iz rubrike