favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.11.2017 16:08:25

Podržavnik: Osnova želja za vse je uvrstitev med 16 najboljših

Slovenska plavalna reprezentanca za evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, ki bo od 13. do 17. decembra v Koebenhavnu, je konec tedna po mitingu v Kranju dobila dokončno obliko. Selektor Gorazd Podržavnik bo na Dansko popeljal 11 tekmovalcev, osnovna želja pri vseh pa je, da bi se uvrstili med najboljših 16.

Na sever Evrope potuje zelo heterogena skupina, ki kaže, da se zaključuje menjava generacije najboljših. To je še bolj izrazito tudi zaradi dejstva, da bo EP izpustila najizkušenejša Anja Klinar, saj se namerava Gorenjka, ki so ji v Radovljici vsilili menjavo trenerja, pripraviti na poletje z vrhom na EP v 50-metrskih bazenih v Glasgowu. "Mi jo bomo seveda pogrešali, saj bi bila Anja Klinar garant vsaj za finale," v zvezi s tem pravi Podržavnik.

Na spisku reprezentantov so Triglavana Peter John Stevens in Tina Čelik, Ravenčana Martin Bau in Tjaša Oder, plavalca Olimpije Aljaž Kerč in Neža Klančar, Katja Fain iz Branika, Tara Vovk iz PK Ljubljane in Velenjčanka Nastja Govejšek, ta konec tedna pa sta se ekipi pridružili še Radovljičanka Tjaša Pintar in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde. Čelikova, Klančarjeva, Vovkova in Fainova so po letih še mladinke.


"Nikogar na tekmovanje nismo spustili brez norme. Dosegli so vsaj normo za višji rang tekmovanja, v tem primeru gre za Glasgow 2018 in v kratkem pripravljalnem obdobju teh plavalcev nismo silili v še eno tempiranje forme. Poudarjam, da nikogar ne peljemo na izlet, od vseh pričakujem uvrstitev do 16. mesta, a na mlade seveda ne bomo izvajali pritiska, saj je za številne to prva tekma na tem nivoju in pomembno je, da dobijo izkušnje ter da bodo v prihodnje pripravljeni na to in se lahko osredotočali na naslednje cilje, boju za finale in kolajne," široko ekipo razlaga selektor s Koroške, ki se brani razlage, da je mladim ponudil posebno priložnost.

Ob tem pritrjuje mnenju, da ima Slovenija izredno obetavno bazo mladih. Prav zato bodo cilji pri posameznikih zelo različni. "Želja je seveda medalja. A ne vem točno, kako dobro pripravljen je prvi adut Peter John Stevens, svetovni podprvak na 50 m prsno. Po pogovoru s trenerji je nekoliko hitrejši kot lani ob tem času, sam pa upam le, da bo prišel čim boljše pripravljen. Kandidatka za finale je tudi Tjaša Oder, je pa v ekipi še nekaj mlajših, ki bodo, če bodo zdržali pritisk, lahko morda konkurirali tudi za finale," o ciljih še razmišlja trenutno prvi med slovenskimi trenerji.

Na tovrstnih tekmovanjih so slovenski plavalci doslej osvojili 57 kolajn, nazadnje v Netanyi 2015 Damir Dugonjić, Peter John Stevens pa na prvenstvo potuje kot svetovni podprvak z lanskega prvenstva decembra v Kanadi.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike