Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.09.2017 13:33:43

Slovenski kajakašici nista ubrali poti Petra Kauzerja

Eva Terčelj
Arsen Perić
Slovenski kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta na svetovnem prvenstvu v slalomu na divji vodi v Pauu ostali brez popoldanskega finala. Slovenski slalomistki sta bili prepočasni za najboljšo trideseterico, ki bo od 15.22 naprej odločala o kolajnah.

Terčeljeva je danes, slalomiste je sicer po več dneh sonca pričakalo neprijazno deževno in mrzlo vreme, poleg tega je dodatno nekoliko nagajal tudi veter, ki je malo zibal količke, s progo sicer opravila brezhibno, a bila na koncu s 16. mestom prepočasna za preboj v najboljšo deseterico.

"Vožnja je bila sicer čista, a ni bila popolna. Naredila sem nekaj napak, občutek je bil dober, čoln je tekel, a voda je zelo močna in hitro sem izgubila čas. Startala sem druga od 30 in nisem vedela, kako se bo razpletlo, kako se bodo druge lotile proge. Če pogledamo najhitrejše, ni bilo nič posebnega, ni bilo presežkov, moral si izbrati najboljše linije, sama sem mislila, da sem jih, a jih očitno nisem in ni se mi poklopilo, da bi prišla v finale," je po tekmi povedala Terčeljeva.



Sezona je bila sicer zanjo vseeno uspešna, uvrstila se je tudi na stopničke svetovnega pokala. "Bilo je nekaj lepih, svetlih točk, uspelo mi je nekaj dobrih voženj. Na začetku sem si želela prikazati boljše vožnje in z malo sreče doseči boljši rezultat. Vseeno lahko rečem, da se vrtim v prvi deseterici, kar je spodbudno za naprej, a bo treba še bolje trenirati in bolje odveslati, če se želim uvršati višje," je sezono ocenila Ljubljančanka.

Še več smole je imela danes na progi Kragljeva, ki je udarila dva količka, si prislužila kazen dodatnih štirih sekund in na 19. mestu prav tako ostala brez finala.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike