900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2017 19:24:10

Peter Kauzer proslavljal naslov, nato pa izvedel za bridko novico!

Bobo
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na svetovnem prvenstvu v francoskem Pauu osvojil tretje mesto v slalomu na divjih vodah.

Kauzer je bil prepričljiv že v polfinalu, ko je postavil daleč najhitrejši čas, nato v finalu potrdil premoč, a po pregledu sodniških posnetkov dobil pribitek dveh sekund in osvojil tretje mesto.

Zmagal je Čeh Ondrej Tunka pred rojakom Vitom Prindišem.

Kot že večkrat, je tudi tokrat narava športa poskrbela za nekaj zmede neposredno po nastopu zadnjega finalista, v današnjem primeru Kauzerja. Hrastničan, ki je bil tudi lani na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu že prvak, bil pripravljen na razglasitev, nato pa so sodniki naknadno dosodili dotik, tega je domnevno pokazal video posnetek, tudi tokrat ni skrival razočaranja, pa čeprav je osvojil bron na svetovnem prvenstvu.

"Ne vem, malo mi je žal. Ko prideš v cilj, se veseliš naslova, potem pa dobiš naknaden dotik. Sam niti ne vem, povedali so mi in če je dotik, je pač dotik. Čestitam Ondreju in Vitu, da sta bila hitrejša in boljša, da sta pokazala svoje znanje, sploh Vito je imel letos odlično sezono. V taki izenačeni konkurenci, če narediš en dotik, to preprosto ni dovolj," je po bronu najprej dejal Kauzer.

Bil je vidno razočaran, a se je kmalu sprijaznil s tem, da mu je zmaga spet za malenkost spolzela po vodi in med vratci. "Veseli me, da sem danes naredil dve dobri vožnji, v finalu sem še napadel, naredil, kot sem si zamislil in na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Kolajna je kolajna, pri 34 letih je to spet kolajna na SP, to ni mačji kašelj, ni preprosto, tako da sem vesel medalje, voženj, ki sem ju pokazal, je pa seveda malo grenkega priokusa. A če je bil dotik, je pač bil, sem danes tretji namesto prvi, ampak življenje teče dalje, lahko pa bi bil četrti. Z dotikom sem zmogel priti do stopničk," je zatem povedal srebrni olimpijec iz Ria de Janeira 2016, ki kar ne neha zbirati odličij z največjih tekmovanj.

Pred to tekmo je zmagal na svetovnem pokalu v Seu d'Urgelu, leta 2015 je na tej progi v Pauu zmagal v svetovnem pokalu. Tokrat se lahko veseli brona s SP. "Ko razmišljam, je edino na enih vratih možno, kjer sem bil blizu, a ne vem kako in kaj, moram še pogledati video. Zaenkrat je to to, sezono sem slabo začel, pa jo zdaj dobro zaključil, tri tekme, dve tretji mesti in ena zmaga, za mojo starost je to kar v redu," je zatem že nasmejan dejal Kauzer.

Drugi slovenski finalist Martin Srabotnik je bil deveti, saj je ena vrata zgrešil in naredil še dva dotika, s pribitkom 54 sekund pa ni imel možnosti za preboj med najboljše. Debitant na svetovnih prvenstvih je prvič nastopil v finalu, imel v teh dneh tudi vročino, jemal antibiotike, a se v polfinalu pogumno spopadel s konkurenco ter si priboril prvi članski finale v karieri.

Danes sta nastopila še dva slovenska predstavnika, a sta kajakaš Žan Jakše in kanuistka Nina Bizjak obtičala v polfinalu.

V soboto bo v Pauu pester dan, pri slalomistih bodo finalne nastope lovili kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič, pestra pa bo tudi zasedba spustašev v večernih finalih, kjer bo slovenijo zastopalo osem čolnov.

Značke: kajak kanu, sp, kauzer

Članki iz rubrike