Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.04.2017 16:04:27

Jernej Godec v ZDA nagrajen tudi za doktorsko nalogo

Nikola Miljković
Nekdanji slovenski olimpijec Jernej Godec v ZDA nadaljuje z zbiranjem akademskih nagrad. Po študiju mikrobiologije na univerzi Berkeley, ki ga je končal z odliko, je opravil še doktorat na medicinski fakulteti na Harvardu v Bostonu in za izstopajočo doktorsko nalogo na področju imunologije prejel posebno priznanje.

Nekdanji plavalec ljubljanske Ilirije je pred dobrim letom na Harvardu v Bostonu doktoriral s področja imunologije, natančneje T-celic. Za doktorat je prejel nagrado Modell Award, ki jo Harvard Medical School vsako leto podeli najboljšemu doktorskemu študentu s področja imunologije. Prejemnika nagrade določijo na podlagi uspešnosti naloge, veliko vlogo pa ima tudi število publikacij, ki jih je študent s tega področja objavil. V ta namen pripravijo tudi manjšo slovesnost.

A v New Yorku je Godec vsaj začasno zapustil laboratorije in prešel v finančni sektor. "Ukvarjam se s področjem, ki se mu po slovensko reče tvegani kapital. Gre za zelo zgodnje investicije v ustanavljanje biotehnoloških podjetij, kjer je kakovost znanosti tista, ki vlagatelje prepriča, da gre res za neko novo veliko idejo. Skratka, edina stvar, ki šteje pri odločitvah, je kakovost. Lahko naredimo tisoč finančnih modelov, na koncu pa je vse odvisno od znanosti. Pri teh zelo specializiranih investicijah je zelo pomembno, da imaš neko znanstveno podlago, ki ti pomaga pri sprejemanju odločitev o tem, katere investicije so bolj smiselne kot druge. Ukvarjam se s pregledovanjem novih idej ter aktivno sodelujem s podjetji, ki jih skušamo postaviti na noge in jim pomagati, da čez čas postanejo povsem neodvisna," je med drugim povedal 31-letni doktor znanosti.

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike