Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Izidor Volf
Izidor Volf
05.08.2016 12:41:07
Deli članek:

Sredinec očetu za srečo (video)

Reuters
Santo Condorelli

Kanadski plavalec Santo Condorelli ima pred tekmami sila nenavaden in zanimiv ritual. Svojemu očetu in trenerju namreč pokaže sredinec, oče pa mu "uslugo" vrne!

Navadili smo se že, da ima domala vsak športnik pred pomembnimi preizkušnjami nek svoj ritual priprave, ki mu pomaga zbrati in osredotočiti misli na cilj, ki ga ima pred seboj. Videli smo že marsikaj, toda česa takšnega, kar počenja kanadski plavalec, čigar posnetek prilagamo spodaj, pa vendarle še ne!

Santo Condorelli, ki bo v plavalnem sporedu olimpijskih iger v Rio de Janeiru zastopal Kanado, ima prav poseben ritual, ki povsem odstopa od vseh ostalih. Za srečo med plavanjem in večjo samozavest, preden skoči v bazen, namreč svojemu očetu, ki je hkrati tudi njegov trener, pokaže sredinec! Oče mu vrne z enako gesto in Condorelli je pripravljen na tekmo. Da vse skupaj niti slučajno ni iz trte izvito, pa se zlahka prepričate v spodnjem posnetku (na približno minuti in pol).

Z omenjeno gesto je imel že kar nekaj težav, saj je na eni od mladinskih tekem sredinec pokazal neposredno v kamero snemalca, ki je slučajno sedel pred plavalčevim očetom, za kar se je moral tudi javno opravičiti. Uporablja jo redno že od osmega leta starosti, kot pravi mu jo je predlagal oče sam: "Rekel mi je, da si moram nekaj omisliti, da se bom bolje osredotočil na nastop. Predlagal je, da drug drugemu pokaževa sredinec in vse od takrat sva rutino obdržala."

Condorelli sicer niti slučajno ni povsem neznan plavalec, je celo v ožjem krogu favoritov za odličje v svoji paradni disciplini sto metrov prosto. Letos ima namreč med prijavljeno konkurenco tretji najboljši izid sezone.

Ni kaj, res sila nenavadno. Če bo dejansko pomagalo celo do medalje v Riu, pa bo zadeva gotovo še toliko odmevnejša in bo postala pravi pravcati spletni hit.