Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.06.2016 12:55:39
Deli članek:

Špeli Ponomarenko Janić na svetovnem pokalu še srebro

Stane Klemenc
Špela Ponomarenko-Janić

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na zadnji tekmi svetovnega pokala, ki poteka na Portugalskem, na 500 metrov osvojila drugo mesto. To je njena druga kolajna tega vikenda, saj je bila v soboto tretja na 200-metrski razdalji.

Ponomarenko Janićeva je v finalu kajakašic na 500 metrov zaostala le za Novozelandko, sicer svetovno prvakinjo, Liso Carrington in se tako veselila srebrne kolajne. Tretje mesto je osvojila Poljakinja Ewelina Wojnarowska, lanskoletna evropska prvakinja na tej razdalji.

Moški del slovenske ekipe je veslal v finalih B. Simon Blaževič je bil na 500-metrski razdalji drugi, kar pomeni, da je v končni razvrstitvi zasedel enajsto mesto, Alan Apollonio pa je bil v istem finalu B deveti, skupno 18. V finalu A je zmagal Avstralec Lachlan Tame, drugi je bil Kanadčan Adam van Koeverden, tretji pa Ukrajinec Oleg Kuharik.

Tilen Vidovič je veslal v finalu B na 200 metrov in v cilj priveslal kot šesti. To mu je prineslo skupno 15. mesto. Na najkrajši razdalji je bil v finalu A najhitrejši Francoz Maxime Beaumont, drugi je bil Kanadčan Mark de Jonge, tretji pa Španec Carlos Garrote.

Naslednja postaja sprinterjev na mirnih vodah je evropsko prvenstvo v Moskvi konec meseca, ki se ga bosta udeležila le dva Slovenca - kajakaš Jošt Zakrajšek in parakajakaš Dejan Fabčič. Špela Ponomarenko Janić bo nastop v Moskvi izpustila zaradi priprav na olimpijske igre, Tilen Vidovič ter Alan Apollonio in Simon Blaževič pa se bodo pripravljali na prvenstva za mlajše člane, ki sledijo sredi poletja.