Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
18.12.2015 19:59:42
Deli članek:

Jukića pogrešajo že pol leta

vszi

Prav neverjetno je, da lahko nekdo preprosto izgine s površja zemlje. Toda 26-letni Avstrijec Dinko Jukić se avstrijski plavalni zvezi ni javil že pol leta.

Najboljši avstrijski plavalec, ki je bil sicer že kaznovan zaradi dopinga in je celo najavil športno upokojitev, naj bi bil kljub vsemu še aktiven. Toda odgovorni z avstrijske plavalne zveze ga nikakor ne morejo najti, čeprav so ga poskušali dobiti na vse načine. Dinko, mlajši brat Mirne Jukić, je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil četrto mesto na 200 delfin (poleg tega ima še dve kolajni z evropskih prvenstev ter pet kolajn s prvenstev v kratkih bazenih.
Jukić naj bi bil največji avstrijski plavalni up za kolajno na olimpijskih igrah v Riu, po nekaterih podatkih avstrijskih časopisov pa naj bi bil Dinko trenutno na Reki, kjer naj bi treniral pri tamkajšnjem klubu PK Primorje. "Po hrvaškem prvenstvu marca, se po naših podatkih ni udeležil nobene tekme več," so povedali na avstrijski plavalni zvezi. Jukić je prijavil, da je poškodovan in potem se je za njim izgubila vsaka sled, pojavile so se samo govorice, da so ga videli v bolgarski Varni in na treningu v Turčiji.
Največja težava je, ker Dinko ni dosegljiv za protidopinško testiranje, saj je visoko na listi sumljivih. Poleg tega, da je imel prepoved nastopanja za eno leto, ga kontrolorji večkrat niso našli na mestu, kjer je prijavil, da bo, vendar mu zaradi tehničnih napak niso mogli pripisati »missed testa« oziroma, da se ni odzval na testiranje (če te kontrolorji trikrat ne dobijo, avtomatično dobiš enoletno prepoved nastopanja). Kako je s kontrolo dopinga v tem trenutku ne ve nihče, David Müller iz avstrijske protidopinške agencije pa je povedal: "Zanj je zdaj odgovorna hrvaška protidopinška agencija."