Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
P.P.
P.P.
02.10.2015 12:25:51
Deli članek:

Smog ogroža svetovni pokal v Singapurju

Reuters

Onesnažen zrak ogroža izvedbo svetovnega pokala plavalcev v Singapurju, ki je na sporedu ta konec tedna, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina

Merjenja onesnaženosti zraka že več tednov kažejo, da se vrednost na spušča pod 100, ki velja za mejo "nezdravega" zraka. Svetovni pokal je zato že doživel prve spremembe in na sporedu zato ne bo tekem na 800 m prosto za ženske in 1500 m prosto za moške. Izvršni direktor Mednarodne plavalne zveze Cornel Marculescu pa je ob tem napovedal, da bo izvedba tekmovanja odvisna od zadnjih merjenj onesnaženosti.

Fina se zavzema tudi za dodatne ukrepe, da plavalci na odprtem objektu v Singapurju ne bi bili prekomerno izpostavljeni onesnaženosti. Med drugim je Fina že prestavila kvalifikacije za uro, ko je onesnaženost še manjša, najboljšim plavalcem pa v Singapurju sploh ne bo treba nastopiti v kvalifikacijah. "Zelo smo razočarani zaradi nastale situacije. Zdravje in varnost tekmovalcev, gostov, uradnih oseb, prostovoljcev in gledalcev ima za nas prednost," je dejal Marculescu.