Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.09.2015 19:33:29
Deli članek:

Žbogar v Valencii in olimpijskem muzeju

psno

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar se po vrnitvi s predolimpijske regate v Rio de Janieru vneto pripravlja na svetovno prvenstvo razreda finn, ki bo čez dobra dva meseca na Novi Zelandiji. Trenutno Žbogar pripravljenost izboljšuje v Španiji, potem ko je del priprav opravil tudi v Izoli.

"Trenutno sem v Valencii, tu bom opravil dvotedenske priprave, poudarek bo na treningih na vodi, saj mi jih zaradi dolge rehabilitacije po poškodbi reber primanjkuje," je v sporočilu za javnost sporočil slovenski jadralec, ki ga bo pred odhodom na Novo Zelandijo po vodila še na Gardsko jezero: "V prvi polovici oktobra bom treniral na Gardi, tam so v tem času razmere odlične in upam, da bom lahko čim več časa preživel na vodi."

Izolski tekmovalec že več kot desetletje žanje uspehe na vseh ravneh, kar mu je prineslo tudi ugledno mesto v olimpijskem svetu: "V olimpijskem muzeju v Lozani je na razstavi predstavljen del moje opreme in uspehov in moram reči, da sem zelo ponosen, da sem del te izjemno priznane razstave. To mi daje še dodatno voljo in motivacijo ter potrditev, da sem z dvema olimpijskima medaljama naredil nekaj velikega, nisem pa še rekel zadnje besede."

Nova priložnost za odmeven dosežek bo SP, ki pa je le etapni cilj do olimpijskih iger 2016: "Po predolimpijski regati in spoznavanju razmer v zalivu smo naredili program priprav v Riu. Na prizorišču bi rad preživel čim več časa, glede na to, da so razmere na regatnih poljih specifične in zelo spremenljive, bo potrebno v Braziliji opraviti precej več treningov in priprav, kot smo pričakovali."