Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
04.03.2015 16:13:24
Deli članek:

Morda si bodo glede vinjenega Phelpsa premislili

Reuters

Ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps še lahko upa na nastop na svetovnem prvenstvu v Kazanu med 24. julijem in 9. avgustom.

Ameriška plavalna zveza je namreč z 18-kratnim olimpijskim prvakom začela pogovore, ki nakazujejo, da bo Phelps morda le dobil priložnost za mesto v reprezentanci.

Phelps ima zaradi vožnje pod vplivom alkohola do 6. aprila prepoved nastopanja, zaradi tega pa so ga tudi črtali iz reprezentančnega nabora. Konec septembra 2014 je v domačem Baltimoru vozil prehitro, prislužil si je aretacijo, saj je bil za volanom pijan že drugič. Devetindvajsetletni Američan je pred mesecem dni v Münchnu dejal, da doživlja frustracije zaradi izključitve iz reprezentance. Izvršni direktor ameriške plavalne zveze Chuck Wielgus pa je v torek za espn.com povedal: "Težko bo, ampak obstajajo možnosti, da bo član naše ekipe." Dokončno odločitev o tem bo seveda sprejel selektor Frank Busch.

Phelps želi po šestmesečni prepovedi nastopanja nadaljevati kariero. Med 15. in 18. aprilom bo tako nastopil na plavalnem mitingu v Mesi. Po olimpijskih igrah 2012 v Londonu se je sicer najprej športno upokojil, pred letom dni pa napovedal vrnitev v tekmovalne bazene.