Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
06.08.2014 21:44:12
Deli članek:

Parakajakaš Fabčič do polfinala

kzs

Svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah se je začelo s preizkušnjami v parakajakaštvu, kjer je slovenske barve zastopal Dejan Fabčič.

Primorski tekmovalec je nastopil tako v parakajaku kot v parakanuju in se v obeh disciplinah prebil do polfinala, kjer pa je nato zaključil s svojimi nastopi. Športnik, ki se je s parakajakaštvom resneje začel ukvarjati v lanski sezoni, ko je tudi že nastopil na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi tekmoval tako v kajaku kot v kanuju ter si v obeh priveslal polfinalna nastopa.

Najprej se je na progo podal v kanuju, ki je v parakajakaštvu poimenovan Va, in si v svoji kvalifikacijski skupini priveslal šesto mesto. Prvi trije tekmovalci iz skupine so si zagotovili neposredno uvrstitev v finale, tekmovalci od četrtega do sedmega mesta pa nastop v polfinalu. Tam je na 200-metrski razdalji ciljno linijo prečkal kot sedmi, kar je pomenilo, da je zaključil z nastopi v tej kategoriji svetovnega prvenstva.

V kajaku je veslal v prvi kvalifikacijski skupini in tako kot v kanuju v cilj priveslal kot šesti. Pred njim so se zvrstili predstavniki Avstrije, Brazilije, Britanije, Madžarske in Danske. Tudi ta uvrstitev mu je prinesla napredovanje v polfinalne boje. V polfinalu je postavil malenkost počasnejši čas kot v jutranjih kvalifikacijah in zasedel sedmo mesto.

Jutri se bo na progo podal tudi drugi slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v Moskvi. Jošta Zakrajška v jutranjem delu programa čakajo kvalifikacije na 1000 metrov, popoldne pa sledijo še polfinala na isti razdalji.