Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
03.08.2014 11:47:57
Deli članek:

Januar že prenapolnjen z dogodki

Arsen Perić

Evropsko plavalno prvenstvo v 25-metrskih bazenih, ki je bilo sprva načrtovano za januar leta 2015, bo na sporedu šele decembra. Poleg tega bo spremenjeno tudi prizorišče, in sicer se tekmovanje iz Netanye seli v Herzliyo.

"Športni koledar v januarju je prenapolnjen z dogodki in Len bi se rada izognila merjenju z vsem tem, da bi lahko uveljavila svoj produkt," je med drugim povedal izvršni direktor Lena Paulo Frischknecht. Novost je tudi, da bo tekmovanje, ki bo na sporedu med 2. in 6. decembrom, prvič v zgodovini petdnevno.

"Odločitev ne ruši naših načrtov. Morda nam celo olajša odločitve. Glede na dogovor na zvezi in težko finančno situacijo bi se morali plavalci odločiti za eno ciljno zimsko temo in zdaj bo pač to svetovno prvenstvo v Dohi. Že zdaj lahko rečem, da bo plavalcev tam več, kot lani v Barceloni," je odločitev pokomentiral slovenski selektor Miha Potočnik in dodal, da mladi plavalci z ukinitvijo te tekme ne bodo oškodovani, saj so norme za obe tekmovanji zelo podobne.

"Zgoščenost rezultatov je zelo podobna, saj je svetovno prvenstvo na tej ravni še v razvoju," je še dejal Potočnik in pripomnil, da je medaljo na svetovnem prvenstvu osvojiti težje, uvrstitev do 16. mesta pa je praktično enako zahteven podvig.