Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/vu
STA/vu
01.08.2014 20:20:47
Deli članek:

Brus najhitrejši v kvalifikacijah

Arsen Perić

Kajakaši in kanuisti v slalomu na divjih vodah so opravili kvalifikacije za tekmo svetovnega pokala v La Seu d'Urgellu. Med deseterico Slovencev, ki so nastopili, se je najbolje odrezal kajakaš Simon Brus, ki je postavil najhitrejši čas. Kanuist Benjamin Savšek se je v polfinale uvrstil kot četrti, Jure Lenarčič je bil šesti.

Kanuist Anže Berčič je postavil deveti čas. V sobotni del tekmovanja se je uvrstil tudi kajakaš Martin Albreht, v popoldanskem delu kvalifikacij pa sta bili uspešni kajakašici Urša Kragelj, ki je bila 13., in Eva Terčelj, ki je zasedla 17. mesto. V kvalifikacijah so nastope sklenili Martin Srabotnik, Janoš Peterlin in Neža Vrevc.

Na enem od tradicionalnih slalomskih prizorišč je celjski kajakaš Simon Brus v kvalifikacijah prikazal najboljšo vožnjo med vsemi in uvodni del tekmovanja končal na prvem mestu. To pomeni, da bo v sobotnem polfinalu startal kot zadnji.

Na olimpijsko progo v Španiji ima lepe spomine, saj se je leta 2011 tu skupaj s Petrom Kauzerjem in Juretom Megličem veselil ekipne zlate kolajne z evropskega prvenstva. Varovanec Aleša Kudra je bil po prvi vožnji uvrščen 24. mesto, v drugo pa je pokazal precej boljšo vožnjo.

Brez večjih težav si je napredovanje priveslal tudi Jure Meglič, ki tekmuje za Azerbajdžan, in zasedel 12. mesto.

V soboto se bo tekma nadaljevala s polfinalnimi in finalnimi nastopi kanuistov, kanuistk in kajakašev.