Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/pu
STA/pu
31.07.2014 21:11:44
Deli članek:

Klinarjeva trikrat najhitrejša

Anja Klinar je prvo ime uvodnega dne odprtega prvenstva Slovenije na Ravnah na Koroškem. Klinarjeva je zmagala na 200 metrov delfin, 400 metrov prosto in z radovljiško štafeto v prostem slogu. Po pričakovanjih je v moški konkurenci na 100 metrov prsno slavil domačin Damir Dugonjić.

Že v uvodu je bila na sporedu (za slovenske razmere) elitna disciplina na 400 metrov prosto, v kateri so nastopile potnice na EP v Berlinu Anja Klinar, Špela Perše, Tjaša Oder, Gaja Natlačen in Tjaša Pintar, ki se je Berlinu odpovedala zaradi nastopa na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem.

Klinarjeva je še enkrat več dokazala, da je trenutno prva slovenska plavalka, Odrovi in Natlačnovi, ki sta osvojili drugo in tretje mesto, pa sta v uteho ostala nova osebna rekorda. V zgoščenem programu zaradi dežja je Klinarjeva nato zmagala še na 200 metrov delfin in ob koncu programa po hudem boju z Velenjčankami še s štafeto 4 x 100 metrov prosto.

"Na 400 metrov prosto sem se prijavila, ker sem vedela, da bo dobra konkurenca in da se bom morala za zmago zelo potruditi. Zelo sem zadovoljna, da sem se približala osebnemu rekordu, malo pa sem razočarana nad rezultatom na 200 metrov delfin. Pozna se mi utrujenost, ker res veliko treniram, a verjamem, da se bom tudi v delfinovi tehniki približala osebnim rekordom, ko se bom spočila in da bom do evropskega prvenstva prišla v pravo formo. V štafeti je bilo zelo sladko. Po polovici je bil razlika že zelo velika, a smo v Radovljici znane borke, res smo se zelo borile in na srečo tudi zmagale," je povedala 26-letna Jeseničanka.

Domači adut Damir Dugonjić je po pričakovanjih z naskokom slavil na 100 m prsno. "Lepo je bilo nastopiti doma. Zdelo se mi je, da sem v vodi hitrejši, kot se je izkazalo na koncu. Kot kaže še nisem. Trener (Matija Medvešek op.p.) je rekel, da sem prepočasi začel, a meni se je res zdelo, da hitro plavam, morda zato, ker je tako plitek bazen. Za to obdobje je nastop dober, imam še dva tedna za pripravo," je povedal prvi slovenski adut za visoke uvrstitve na EP.

V moški konkurenci je absolutni prvak z 2:00,16 minute na 200 metrov delfin postal izkušeni Radovljičan Robert Žbogar, ki je bil v močnem nalivu z izidom zadovoljen. V ostalih disciplinah pa sta zmagi odšli v tujino. Slovenska prvaka sta postala Mariborčan Erik Hren na 400 metrov prosto, Radovljičan Žan Pogačar na 50 metrov hrbtno, v štafeti pa so bili najhitrejši člani ljubljanske Olimpije.

V ženski konkurenci je na 100 metrov prsno Čehinja Martina Moravčikova tesno ugnala slovensko rekorderko Tjašo Vozel. Na 50 metrov hrbtno je slavila Čehinja Simona Baumrtova, slovenska prvakinja pa je postala Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe.
Facebook