Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/vu
STA/vu
30.07.2014 17:55:37
Deli članek:

Serija se nadaljuje v Španiji

Arsen Perić
Benjamin Savšek (fotografija je arhivska).

Po mesec dni dolgem premoru konec tedna nadaljuje serija tekem v slalomu na divjih vodah. Četrto tekmo sezone bo gostil španski La Seu d'Urgell, in sicer na progi, ki je leta 1992 gostila olimpijsko preizkušnjo.

Na enem izmed tradicionalnih slalomskih prizorišč bo veslalo deset Slovencev.

V La Seu d'Urgellu Slovenci predvsem v zadnjih letih dosegajo odlične rezultate. Leta 2009 si je Peter Kauzer tu priveslal svoj prvi naslov svetovnega prvaka, Luka Božič in Sašo Taljat sta bila tretja. Do svojih prvih zmag na tekmah svetovnega pokala so priveslali Urša Kragelj (2012), Eva Terčelj in Anže Berčič (2013), na stopničkah tekem svetovnega pokala pa so bili še Luka Božič in Sašo Taljat (2013), Peter Kauzer (2006, 2011), Dejan Kralj (2006) in Albin Čižman (1994).

Tokrat bodo nastopili kajakaši Martin Albreht, Janoš Peterlin, Simon Brus in Martin Srabotnik, ki je že v Tacnu dobil priložnost po Kauzerjevi poškodbi, v ekipi kajakašic bodo veslale Kragljeva in Terčeljeva ter novinka na tekmah svetovnega pokala Neža Vrevc. Med kanuisti bodo nastopili trije predstavniki tacenskega kluba. Benjaminu Savšku in Anžetu Berčiču se bo tokrat pridružil Jure Lenarčič.

Božič in Taljat bosta nastop v Španiji izpustila in se raje v miru pripravljala na svetovno prvenstvo v Deep Creeku. Podobno so se odločili še nekateri tuji tekmovalci, saj na reki Segre ne bo vseh najboljših. Vseeno je na startni listi precej odličnih tekmovalcev, na čelu z najboljšimi Slovaki, Francozi, Nemci in Britanci.

Tekmovanje se bo začelo v petek ob 9. uri, ko so na sporedu kvalifikacije kanuistov, kanuistk in kajakašev. Ob 16. uri bodo sledile še kvalifikacije za kajakašice in dvojce. V soboto dopoldne bodo na sporedu polfinala kanuistov, kanuistk in kajakašev, ob 12.15 pa se bodo začele finalne vožnje.

V nedeljo dopoldne sledijo polfinala za kajakašice in dvojce, ob 12.00 pa še finala.