Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
15.06.2014 20:14:00
Deli članek:

Končno doma

Arsen Perić

Naši slalomisti na divjih vodah nadaljujejo izjemne uspehe na domači progi v Tacnu. Za slavje so poskrbeli kanuista Benjamin Savšek, ki je zmagal, Luka Božič, ki je bil tretji, ter dvojec Luka Božič/Sašo Taljat, ki je bil drugi.

Savšek je v Tacnu prvič prišel do stopničk. In to z zmago. Po zmagi je bil zelo vesel: »V drugih vratih se mi je vožnja že malo podrla, a sem videl že v polfinalu, da lahko tudi z dvojko dosežem dober čas, in spodnji del sem res dobro odpeljal. Šel sem na vse ali nič, malo sem krajšal linije, tokrat mi je uspelo, tako da sem v spodnjem delu nadoknadil dovolj časa in sem res vesel, da sem končno zmagal na domači progi in pred domačim občinstvom, kar sem si vedno želel. Res je lepo dirkati tukaj.« Brezhibno vožnjo brez dotikov sta pokazala Božič in Taljat. Tokrat sta morala premoč priznati le slovaškima bratoma Škantar, ki sta progo prav tako prevozila brez napake, le nekoliko hitreje. »Hotela sva še stopničko višje, a se ni izšlo,« je povedal Božič.

Na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v italijanski Valtellini je slovenska reprezentanca zadnji dan v sprintu osvojila še tri medalje. Naslov svetovnega prvaka je med kanuisti osvojil dvojec Peter Žnidaršič in Luka Žganjar. Nejc Žnidarčič je osvojil srebro v kajaku enosedu.