Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.09.2024 21:49:08
Deli članek:

Slovenski šahisti Andori oddali le pol točke

Profimedia

Slovenski šahisti so v osmem od enajstih krogov šahovske olimpijade v Budimpešti premagali Andoro s 3,5:0,5 in ji v vlogi favoritov oddali le pol točke. Slovenke so s Kitajsko, eno osrednjih ekip v boju za odličja, izgubile z 0:4.

Slovenci so upravičili vlogo favoritov in zanesljivo dobili dvoboj. Zmage do dosegli Vladimir Fedosejev, Anton Demčenko in Matej Šebenik, le Jan Šubelj je na tretji deski remiziral z Oskarjem De La Rivo Aguadom.

Laura Unuk, Zala Ur, Lara Janželj in Teja Vidic, 28. nosilke, proti četrtim igralkam turnirja niso iztržile niti remija in so doživele drugi poraz na turnirju po izgubljenem dvoboju z Azerbajdžankami (1:3).

Indijci, ki so doslej edini dobili vse tekme, so nadigrali Iran s 3,5:0,5 in dan po zmagovitem derbiju s Kitajsko še povečali prednost na lestvici.

Tudi Indijke so bile doslej edine s popolnim izkupičkom v ženski konkurenci, a so tokrat naletele na razigrane Poljakinje. Zmagali sta na prvih deskah Ana Kashlinskaya in Monika Socko. Alicija Sliwicka je remizirala z Vantiko Agrawal, zmaga Deshmukh Divyo z Aleksandro Maltsevskayo je bila premalo, da bi Indijke nadaljevale zmagoviti niz.