Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.07.2024 21:00:28
Deli članek:

Hribar: Če bi stala še gred, bi tukaj naredila vse

Profimedia

Z nastopom na olimpijskih igrah v Parizu je dvorani Bercy opravila tudi edina slovenska telovadka Lucija Hribar. V mnogoboju (48,085 točke) je visoki oceni 13,133 prejela na dvovišinski bradlji in na preskoku, nastop na parterju je bil ocenjen z 11,666, na gredi pa po napaki z 10,133.

"Ne bom rekla, da sem zelo zadovoljna, sem pa vesela, da sem vse te vaje izvedla dobro. Najbolj sem ponosna na dvovišinsko bradljo, kjer sem si želela narediti vajo, s katero se bom uvrstila čim višje in to mi je uspelo. Na gredi pa sem padla, kar se zgodi, a gremo novim ciljem naproti," je po tekmi povedala 22-letna Ljubljančanka.

"Če bi stala še gred, bi tukaj res naredila vse, a zadovoljna in vesela sem, da sem lahko tukaj in da sem lahko nastopila na olimpijskih igrah," je še dodala varovanka Nataše Retelj, ki je na dvovišinski bradlji osvojila bronasto kolajno na sredozemskih igrah v Španiji 2018.

Olimpijska tekma je bila tudi za slovensko reprezentantko, na tribuni ji je pesti držala tudi judoistka Andreja Leški, nekaj posebnega. "Bila sem nervozna, saj bi bilo čudno, če ne bi bila. Ampak tukaj sem neizmerno uživala v vzdušju. Dvorana je bila polna, gledalci so navijali, se mi zdi, da so kar za vse. Dvorana pa me ni prestrašila. To je bilo zame doživetje. Tega na drugih tekmah ni in res sem uživala."

A že neposredno po tekmi se je tekmovalka ozrla tudi v nove izzive. "To je finale mnogoboja na evropskem prvenstvu in seveda še kakšna kolajna v svetovnem pokalu."

Skupaj s trenerko telovadka Zelene jame za novo sezono pripravlja tudi nove elemente. "Vaje imam že dve leti enake in čas je, da dodava nekaj težavnosti. Že na naslednji tekmi bomo videli, kaj bova dodali."

O današnji tekmi pa je dodala še: "To je bila velika popotnica za naprej, pa tudi motivacija, da tudi na drugih tekmah lahko uživam in pokažem čim več."

Tekmovalke nastopajo v petih skupinah. Še pred finalom je jasno, da je nalogo spet imenitno opravila Američanka Simone Biles. Triindvajsetkratna svetovna in štirikratna olimpijska prvakinja je že ob prihodu v nabito polno dvorano prejela stoječe ovacije. Mnogoboj pa je končala z oceno 59,566 točke ter potrdila, da napada novo zlato.

Gledalci, med katerimi so bili številni estradniki, med njimi tudi Tom Cruise, Anna Wintour, Ariana Grande, Jessica Chastain in Snoop Dog, so jo za vsak nastop nagradili z navdušenim aplavzom. Američanka pa je očitno lažje poškodovana, med vajo na parterju naj bi si po poročanju agencije AP poškodovala mečno mišico.