909553_f164_poleje_delo01t Svet24.si

Kako, če sploh, med to vročino poskrbijo za ...

radar Svet24.si

Foto: Slovenske avtoceste zamenjali za dirkališče

22680X7075 Necenzurirano

Župan želi, da se nova bolnica gradi na parcelah...

zan nekrep-facebook Reporter.si

Nasedajo samo še osli: bleferske ideje ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Maja Založnik Revija Stop

Znani obrazi v boju s komarji in njihovimi piki

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

sta
sta
0 23.06.2024 22:17:49

Mia Krampl olimpijske kvalifikacije sklenila na sedmem mestu

Profimedia
Slovenska športna plezalka Mia Krampl je v kvalifikacijah za olimpijske igre v madžarski Budimpešti zasedla končno sedmo mesto v kombinaciji. Že dan prej si je zagotovila olimpijsko vozovnico. To je med moški prejel tudi Luka Potočar, medtem ko je bila že prej na olimpijske igre v Pariz uvrščena prva zvezdnica tega športa Janja Garnbret.

Mia Krampl si je v soboto s sedmim mestom v polfinalu, četrta je bila po težavnosti in 12. na balvanih, priplezala finale in olimpijsko vozovnico.

Danes je na balvanih dosegla sedmi izid (24,5), v težavnosti pa je bila peta (57,1), kar je zadoščalo za končno sedmo mesto z 81,6 točke. Slavila je Američanka Brooke Raboutou (159,8) pred Japonko Miho Nonaka (156) in Britanko Erin McNeice (137,5).

"Definitivno je bilo danes iz psihičnega vidika lažje plezati. Včeraj mi je odleglo in ni bilo tega pritiska, zaradi česar sem lahko šla zgolj uživat in dala vse od sebe. Fizično se je poznalo, da so za mano naporni tekmovalni dnevi," je v izjavi za Planinsko zvezo Slovenije dejala Mia Krampl.

"Včeraj sem vsem govorila, da se nočem veseliti, dokler tekme ni konec. Imela sem še finale. S tako miselnostjo sem šla v tekmo. Želela sem dobro odplezati kljub izpolnjenim ciljem. Realno bom to, kaj se dogaja, dojela šele, ko pridem domov in bom vse v miru premlela v glavi. Potem pa hitro nazaj trenirati za Pariz," je še dodala druga slovenska potnica na OI.


Na njih je sicer nastopila že v Tokiu pred tremi leti in zasedla končno 18. mesto. Tam je olimpijska prvakinja postala Garnbret.

V polfinalu sta od Slovenk nastopili tudi Vita Lukan, ki je osvojila 18. mesto, in Lucija Tarkuš, ki je bila 19. Sara Čopar je po 25. mestu obstala v kvalifikacijah.

Pri moških se Luka Potočar sicer po 12. mestu v polfinalu ni uvrstil v današnje boje najboljše osmerice, a je kljub temu dosegel glavni cilj - uvrstitev na OI. V soboto je bil 11. v težavnosti in 13. na balvanih.

V madžarski prestolnici so slovenske barve zastopali še Martin Bergant, ki je tekmovanje končal na 23. mestu, Anže Peharc na 28. in Zan Lovenjak Sudar na 41. mestu.

Pri moških je tekmovanje v Budimpešti dobil Francoz Sam Avezou (105,6) pred Korejcem Lee Dohyunom (98,6) ter Čehom Adamom Ondro (92,4).

Članki iz rubrike