baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

blaž in Lara Njena.si

Izbranki Blaža Švaba pripravili zabavo ob ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

/
/
0 28.05.2024 11:54:43

Odbojkarice dobile tekmice na igrah v Parizu

Naša reprezentanca odbojke sede je dobila tekmice v predtekmovanju paralimpijskega turnirja na paralimpijskih igrah v Parizu.

Žreb je Sloveniji namenil predtekmovalno skupino B, v njej pa bodo igrale še Kanada, Brazilija in Ruanda. V skupini A bodo Francija, ZDA, Kitajska in Italija.

Naše odbojkarice bodo na igrah prvič po letu 2012, sicer pa bodo nastopile četrtič. Do zdaj so bile četrte v Atenah in Pekingu, šeste pa v Londonu.

Vozovnico za Pariz so si že zagotovili debitantka na igrah Živa Lavrinc (paralokostrelstvo), Dejan Fabčič (paralokostrelstvo) in Franček Gorazd Tiršek (parastrelstvo). Živa Lavrinc je bila sploh prva v slovenski odpravi, ki je uspela priti do paralimpijske vozovnice, sledil ji je Fabčič. Na lanskem EP in ob naslovu evropskega prvaka si je paralimpijsko kvoto priboril Tiršek.

Kandidati za nastop na paralimpijskih igrah so še Henrik Plank (paraatletika – met diska), Robi Kogovšek (paraatletika – tek na 400 m), Anej Dopplihar (parakolesarstvo) in Nataša Bartol (boccia).

Članki iz rubrike