Julian Assange Svet24.si

Julian Assange se bo lahko vrnil v Avstralijo

Svoboda Svet24.si

Tedenski horoskop: Usmerite misli v nekaj lepega ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
0 14.05.2024 10:26:59

V Tivoliju prost vstop, Slovenija po bron

Trener Žiga Kobaševič z ekipo v pričakovanju finalnega turnirja v Ljubljani.
NLB Wheel
Vrhunska košarka na vozičkih se vrača v Ljubljano. Hala Tivoli bo v soboto, 18. maja, gostila finalni turnir lige NLB Wheel.

Šesterica ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije in Črne gore se bo borila za končna mesta v že 16. izvedbi regionalne lige. Soorganizator finalnega turnirja je Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite, tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije.Ekipe regionalne lige so od novembra pa do danes odigrale štiri turnirje in polfinale. Redni del je na vrhu končal KKI Vrbas (BiH), druga je bila Parasport Slovenia, tretji Zmaj Gradačac (BiH), potem pa so si do šestega mesta sledile KK OSI Paramont (Črna gora), KKI Zagreb (Hrvaška) in KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija). V polfinalu, ki je bil v Gradačcu, sta si finale priigrala KKI Vrbas in Zmaj Gradačac, za 3. mesto se bosta udarila ParaSport Slovenia in KK OSI Paramont, za 5. mesto pa KKI Zagreb in KKK Singidunum Crvena zvezda. Naša ekipa Parasport Slovenia je računala, da doma lovi naslov, a je morala polfinale odigrati brez poškodovanega Harisa Kuduzovića. Varovanci našega trenerja so pretekli konec tedna izkoristili za dober trening, saj so na klubski ravni pomagali ekipi Društva paraplegikov Ljubljanske pokrajine na 43. memorialu Toneta Pogačnika in 27. mednarodnem turnirju v košarki na vozičkih. "Omenjen turnir je bil dober trening za naše reprezentante," je povedal trener Žiga Kobašević, ki misli usmerja na sobotni spektakel v Hali Tivoli, hramu slovenske košarke.


"Razočaranja po polfinalnem porazu proti ekipi Zmaj Gradačac nismo skrivali, vendar smo dvignili glave in vse misli usmerili v boj za bronasto medaljo. Verjamemo, da bomo v hramu slovenske košarke, pred domačo publiko odigrali dobro tekmo in kot vedno ciljamo na zmago. Vsekakor pa se nam obeta trd boj. Ne nazadnje ima ekipa Paramonta v svojih vrstah najboljšega posameznika lige Rama Rekanovića in ostale odlične igralce ter je pred začetkom sezone veljala za eno izmed glavnih favoritov na naslov," se Kobašević zaveda izziva, ki čaka naše košarkarje. Ti se veselijo podpore s tribun, vstop pa je prost!Marino Kegl drugi v Murski Soboti

Pretekli teden je bila svetovna teniška elita najboljših gluhih igralk in igralcev zbrana v Murski Soboti, ki je že drugič gostila turnir serije 500, kjer so se pomerili najboljši s celega sveta. V Murski Soboti je igralo 15 igralcev in 11 igralk, po oceni številnih pa je bil to najmočnejši tovrstni turnir za gluhe tenisače letos."V Murski Soboti smo uspešno končali turnir Slovenia Deaf Open 2024. V finalu sem izgubil proti Indijcu Prithviju Sekharu s 6:7 (6), 0:6. V drugem nizu je bil preprosto boljši od mene. V svetovni teniški eliti gluhih, ki je te dni bivala v moji Murski Soboti, je biti drugi velik uspeh. Zadovoljen sem z igro, pa tudi gledalci so uživali v vrhunskem tenisu. V ženski konkurenci finala ni bilo, saj se je Ukrajinka Jeva Flierko poškodovala in predala dvoboj. Iskrena hvala županu Mestne občine Murska Sobota Damjanu Anžlju, ki me je spodbujal ves finale. To mi veliko pomeni! Mestna občina Murska Sobota bo naš turnir podprla tudi prihodnje leto. Zelo sem ponosen na to! MOMS, ŠZGS, Radenski, Osteriji, TK Murska Sobota, Hotelu Zvezda in vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi turnirja, se iskreno zahvaljujem!" je po tekmovanju zapisal Marino Kegl.Omenjen turnir je bil za Marina tudi izvrstna priprava na evropsko prvenstvo, ki ga čaka po 15. juniju, tekmovanje pa bo v Avstriji. Na turnirju v Franciji konec februarja je prišel do finala, ki ga je moral predati zaradi poškodbe, je pa bil zmagovalec v dvojicah. Na turnirju na Poljskem je bil prejšnji mesec tretji v posamični konkurenci.Izkazala sta se v Turčiji

Paraplesni par Martina Smodiš in Roman Maček sta se udeležila tekmovanja v Antalyi v Turčiji. V soboto sta plesala v kategoriji combi standard class 2, v nedeljo pa še v kategorijah combi latin class 1 in combi freestyle class. Prvi dan sta v konkurenci petih parov zasedla tretje mesto. V nedeljo sta plesala v kategoriji combi freestyle class 1, kjer sta osvojila drugo mesto, in v kategoriji combi latin class 1+2, kjer sta bila četrta. 

Galerija

Članki iz rubrike