stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.03.2024 18:42:23

Se bo Ograjci uspelo rešiti?

Igralci Ograjce storili vse, da uženejo Tržičane in se morebiti ob pomoči Postojnčanov rešijo pred izpadom.
psno
Pozornost zadnjega kroga bo namenjena tekmama v Litiji in v Ljubljani na Malenškovi. Remi Litijanom zagotavlja obstanek. Ograjci igra samo zmaga in poraz Litijanov. Tudi v Kranju in v Novi Gorici bo zanimivo.

Kegljaško prvenstvo se končuje. Pred nami je še zadnji krog, ki bo dal še zadnji odgovor. To vprašanje pa je, kdo poleg Taborske Jame se bo pri moških preselil v nižji rang, ali Litija ali pa Ograjca. Litijani gostijo odlični Proteus. Domačini bodo dali vse od sebe, da osvojijo vsaj točko in bodo tako rešeni vseh skrbi ter ne bodo odvisni od drugih. Toda Litija bo imela probleme, saj so Postojnčani v zadnjem času v zastrašujoči formi in dosegajo zelo visoke ekipne rezultate. Toda tudi Ograjci doma v Ljubljani ne bo lahko, saj gostijo zelo dobre igralce Ljubelja. Ljubljančanom tokrat igra samo zmaga, sicer je konec razmišljanja o obstanku. Račun je jasen. Zmaga Ograjce in poraz Litije pomeni, da bodo Primož Pintarič in soigralci ostali med elito.



Zanimiva in po vsej verjetnosti tudi zelo kvalitetna tekma pa se nam obeta v Novi Gorici. Tako Gorica kot tudi Konstruktor so v zaključku sezone, morda malce prepozno, v odlični formi. Podobno odlične rezultate pa lahko pričakujemo tudi na tekmi v Kranju, kjer bo Triglav gostil odlične Radeljčane. Ravno igralci Pergola Hiše so bili prvi, ki so načeli Kranjčane, potem ko so doma z njimi remizirali. V Ljubljani pa bo še ena tekma. Na Staničevi za Bežigradom bo domača Taborska Jama gostila Calcit. Čeprav se "jamarji" poslavljajo od elite, bodo storili vse, da se poslovijo z zmago nad Kamničani.



V ženski ligi pa tekme praktično ne odločajo o ničemer več. Možni so le popravki ali nazadovanja na sredini lestvice. Prvakinje, igralke Calcita, gostujejo pri Taborski Jami, in seveda le čakajo na konec tekme in s tem promocijo in tudi prejem pokala. Jamarke se po dveh letih poslavljajo od prve lige ter bodo poskušale napraviti presenečenje in si tako polepšati slovo. Ograjca bo doma proti Ljubelju iskala zmago, ki bi jih lahko popeljala na peto mesto, kar bi bilo za novinke v ligi lep rezultat. Malce več ognja pa pričakujemo na tekmi v Pivki, kjer gostuje Impol. Oboje si želijo prebiti na sredino lestvice. V Mariboru pa bodo Postojnčanke absolutni favorit proti Miklavžu. Enako pa velja tudi za Radeljčanke, za katerimi je doslej najboljša sezona, v srečanju proti Celjankam.



1. A liga moški, 18. krog
Taborska Jama – Calcit (16.00)
Gorica – Konstruktor (16.00)
Ograjca – Ljubelj (17.00)
Triglav – Pergola Hiše (17.00)
Litija – Proteus (17.30).


1. A liga ženske, 18. krog
Taborska Jama – Calcit (13.00)
Ograjca – Ljubelj (13.00)
Pivka – Impol (13.00)
Remoplast – Celje (14.00)
Miklavž – Proteus (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike