zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

hu
hu
0 05.02.2024 15:29:42

Slovenec najboljši igralec evropskega prvenstva, ampak v dresu - Hrvaške !?!

Ime mu je Anže, igra hokej in je najboljši. Zveni znano?

Iz Hrvaške prihaja novica, da je na pravkar končanem evropskem prvenstvu v dvoranskem hokeju, ki je potekalo v Belgiji, naziv najboljšega igralca tekmovanja pripadel članu hrvaške izbrane vrste, sicer Slovencu, Anžetu Fujsu.

Hrvaška je sicer v konkurenci skupaj desetih držav osvojila deveto mesto. Naslov so po pričakovanju osvojili Nemci, ki so v finalu odpravili Poljake s 5:2. Tretji so bili domačini.

Anže Fujs s starejšim bratom Gregorjem že več let nastopa za Hrvaško, ki je višje rangirana v primerjavi s Slovenijo, kjer je dvoranski hokej, ki sodi pod okrilje Zveze za hokej na travi, razvit predvsem v Prekmurju. V peščici klubov deluje slaba stotnija zanesenjakov. Brata Fujs sta hitro prerasla domače okolje (Predanovci) in se odpravila v svet – v Avstrijo, Nemčijo in na Hrvaško. Obenem sta sprejela hrvaško državljanstvo in tako zastopata izbrano vrsto južnih sosedov.

anze fujs


Hrvaška je med 1. in 4. februarjem prvič v zgodovini nastopala na evropskem prvenstvu najvišje ravni, kar pomeni, da v tem trenutku sodi med najboljšo deseterico na stari celini. Za Hrvaško, kjer deluje devet klubov, je to izjemen uspeh, ne glede na to, da cilja (uvrstitev na šesto mesto, ki še prinaša nastop na svetovnem prvenstvu) ni dosegla.

Dvoranski hokej je zimska različica sicer vidnejšega hokeja na travi.

hrvaska dvoranski hokej

Članki iz rubrike