zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

(sm)
(sm)
0 31.01.2024 16:25:25

Ogorčen boj za superligaški vrh

Najboljše dvojice s članskega DP s prvakoma Klemnom Sosičem in Markom Švaro
BZS
Klubi v elitni balinarski superligi so vstopili v drugo polovico rednega dela sezone, še vedno pa so razlike med najboljšimi minimalne. Konec tedna smo dobili nova članska državna prvaka v igri dvojic, odlično pa gre slovenskim balinarkam in balinarjem v močni italijanski serie A.

Sobota je prinesla deseti krog superlige, ki je ponovno prinesel spremembo na vrhu lestvice, saj je morala oslabljena Skala vsaj začasno predati žezlo Zabičam. Sežanci so na derbiju proti Ilirski Bistrici nastopili brez udarnega tekača Martina Zdauca, a kljub temu osvojili štiri točke v tekaških disciplinah, vendar so bili popolnoma razglašeni v klasičnih igrah in natančnem zbijanju, tako da je bil visok poraz proti razpoloženim Bistričanom, ki ravno tako niso mogli računati na vse svoje adute, neizbežen. V domači vrsti tokrat ni bilo slabega posameznika, glavnino dela pa so opravili Vili Mizgur, Marko Jagodnik, Damir Laginja, Igor Istenič in Andrej Kastelic.

Kdo na zaključni turnir?

Poraz Sežancev so za skok na prvo mesto izkoristile Zabiče, ki so tudi brez prvega moža zasedbe Davida Širclja visoko slavile na gostovanju pri zadnjeuvrščenem kobjeglavskem Hrastu. Mesto med najboljšo četverico še naprej trdno v svojih rokah drži branilka naslova škofjeloška Trata, ki je bila uspešna na zahtevnem gostovanju v Pivki, upe za nastop na aprilskem zaključnem turnirju pa so z uspehom na gostovanju v Velenju ohranili krimovci ter z domačo zmago nad Postojno tudi balinarji Marjetice Koper.

Naslov v roke domačinoma

V nedeljo je bilo na sporedu člansko državno prvenstvo v igri dvojic, ki ga je v Sežani, Obrovu in Postojni gostila BK Skala Sežana. Zmago sta v konkurenci 44 dvojic slavila domačina Marko Švara in Klemen Sosič, ki sta v velikem finalu s 13:1 ugnala Gregorja Korošca in Nika Švaro (Marjetica Koper). Bronasta kolajna je pripadla dvojici Orlek Oro Met Pivke Klemen Podgoršek-Mitja Kragelj, ki je bila boljša od naveze škofjeloške Trate Tadej Premru-Matej Korenčič.

Uspešno v serie A

Sredi januarja se je začela nova sezona italijanske serie A, v kateri vidno vlogo igrajo tudi slovenske balinarke in balinarji. Novinki v dresu Novente Tadeja Petrič in Nina Volčina sta po treh krogih s svojim klubom na vrhu lestvice, enako v moški konkurenci velja za Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka v dresu La Perosine. Branilka naslova BRB Ivrea z Alešem Borčnikom in Anžetom Petričem si s točko zaostanka deli drugo mesto s Chiavaresejem, za katerega uspešno nastopata novinca Erik Čeh in Jasmin Čaušević, Gregor Sever pa z Novento trenutno deli četrto mesto. 

Galerija

Članki iz rubrike