zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Patricia Nagashi Brilli
Patricia Nagashi Brilli
0 19.01.2024 10:57:30

Letni zbor plesnih sodnikov prinesel novosti

Dimitrij Popovski, nov predsednik sodniške komisije MTP
Aljoša Rebolj
Preteklo soboto je v Ljubljani potekal letni zbor Združenja plesnih sodnikov Slovenije (ZPSS), kjer so se najprej ločeno po področjih zbrali sodniki za standardne in latinskoameriške plese (SLP) in sodniki za moderne tekmovalne plese (MTP). Nato so imeli še skupni zbor.

Debate in predavanje

Po končanem zboru je sledilo predavanje, ki je obvezen del licenčnega seminarja sodnikov MTP. O hip hop battlih in različnih stilih tega plesa jim je predaval Nejc Osovnikar. Na skupnem zboru so poleg rednih zadev spregovorili tudi o pritožbi Alexseya Galchuna na zavrnitev vloge za sprejem v članstvo ZPSS, sodniki MTP pa so nekoliko podrobneje pogledali svoj pravilnik v členu, ki opredeljuje, v katerem primeru sodnik sme ali ne sme soditi tekme.

Le ena kandidatura

Nedavno so sodniki MTP ostali tudi brez sodniške komisije, ki je predčasno odstopila, zato so izbirali novo. Kandidat za predsednika sodniške komisije MTP je bil pravzaprav le en: Dimitrij Popovski. Plesna srenja ga dobro pozna, saj je bil dolgoletni plesalec, trener in koreograf v ljubljanskem klubu Kazina, od septembra dalje pa je na povabilo Azre Pucko postal del art ekipe v njenem društvu Libero.

Namesto kritike bo raje zavihal rokave

Svojo predstavitev kandidature je začel s pojasnilom: "Ko sem poslušal Puckovo, da se od svojega mesta predsednice sodniške komisije MTP odmika, ker ima preveč drugega dela, sem začel razmišljati, da se malo bolj angažiram s sodniki, saj imam malo slabo vest. Že leta sem namreč koreograf in trener in sem preveč kritičen."

Kot je še povedal, ima rad pravičnost, včasih celo preveč, je še poudaril. "A kritizirati je enostavno," je priznal Popovski, ki je nemalokrat na probleme opozarjal tudi po elektronski pošti in družbenih omrežjih.

Sledil bo programu predhodnice

Zdaj je videl priložnost tudi v tem, ker se ni nihče želel prijaviti na kandidaturo, njegov glavni motiv pa je, da bo nekaj naredil, ne pa samo kritiziral, je še poudaril. Zaveda se, da je delo sodniške komisije eno pomembnejših na zvezi in da dela ne zmanjka: "Jasno mi je, da je težko. A trenutno bom delo opravljal eno leto do naslednjih volitev. Če mi bo šlo, se bom prijavil za kandidaturo tudi po tem."

Natančnega programa nima, a se bo držal poti, ki jo je začrtala njegova predhodnica. Puckova mu je tudi obljubila, da mu bo pri tem pomagala, saj dnevno sodelujeta tudi v Liberu.

Za boljše pogoje sodnikov

Popovski, ki se je med drugim odločil, da bolj odločno stopi v sodniške čevlje tudi na mednarodnem parketu, je še povedal, da se bo boril za boljši položaj sodnikov v PZS: "Mi smo redki v mednarodni plesni organizaciji IDO, ki imamo svojo organizacijo. Torej ta organizacija mora imeti smisel. Drugi je nimajo, torej je ne potrebujejo. Mi jo imamo in jo očitno potrebujemo, zato je smiselno, da se borimo za svoj položaj. Sodnika je treba ceniti, treba mu je dati dobre pogoje, da lahko sodi. Če mu damo hrano, pijačo, odmore, primerno število ur sojenja – potem lahko od njega zahtevam, da je stoodstoten pri sojenju. Naj bo strokovnjak, in če ne bo, mu bom to povedal."

"A na spoštljiv način!" je pripomnila sodnica Nina Božič ter dodala, da se morajo mnenja poslušati. Poudarila je še vlogo glavnega sodnika: "Tako kot se bo vedel glavni sodnik, tako se bodo vedli tudi vsi preostali."

Dimitrij Popovski je bil izvoljen za predsednika sodniške komisije MTP, čeprav ne s stoodstotno podporo. Sodniki mu namreč zamerijo prav njegov oster jezik in javno grajanje. Kot članici sodniške komisije sta bili izvoljeni še Sara Živković in Diana Drobnič Gorenc.

Članki iz rubrike