sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Kaja Ramšak/KR Dancing
Kaja Ramšak/KR Dancing
0 18.10.2023 11:05:37

Pričakovanja nadpovprečno izpolnjena

Julija Ovčjak in Sara Berložnik, udeleženki SP v Libercu
KR Dancing
S septembrom je svoja vrata odprla KR Dancing, ena izmed prvih plesnih šol na Koroškem, ki aktivno spodbuja razvoj vseh mladih potencialov tako na kulturno-gledališkem kot športno-tekmovalnem področju.

KR Dancing je prostor za vse mlade nadobudneže, ki si želijo plesati, igrati in nastopati ter tako skozi gib in ples piliti svoje družbene, kreativne in izrazne veščine ter se otresti strahu pred javnim nastopanjem. Skozi gledališki aspekt našega delovanja otroci pridobivajo veščine obvladovanja gledališkega prostora ter osvajajo načine in principe ustvarjanja kulturno-umetniških nastopov. Prav tako je ta plesna šola prostor, kjer lahko naši otroci sklepajo čudovita prijateljstva, skozi ples pa pridobivajo motorične sposobnosti, odrske izkušnje, seveda tudi disciplino in športno kondicijo. Otrokom želimo ples predstaviti kot razvedrilo, zabavo ter način življenja, v katerem neizmerno uživajo.

V prvo sezono smo vstopili z velikimi pričakovanji. Priznati pa moramo, da so se slednja nadpovprečno izpolnila. Šola trenutno obsega 55 članov (54 plesalk in en plesalec), pri čemer smo veseli, da članstvo ne stagnira, ampak se zanimanje za tovrstne dejavnosti povečuje, kar se izraža na izrazitem zanimanju za včlanitev v to plesno šolo.

V KR Dancing poučujemo tehnike sodobnega plesa in jazza. Prav tako izvajamo treninge klasičnega baleta, s katerim otroci pridobivajo trdne in pomembne temelje osnovnih principov ter pristopov k plesu vseh vrst, kar se je do zdaj izkazalo za atraktivno znanje, ki ga člani zavestno ali nezavedno, tako sami kot tudi s pomočjo mentorice, prenašajo in aplicirajo na rednih treningih.

Glavna in osrednja vloga naše plesne družine je vključevanje otrok v gledališko dejavnost ter na drugi strani tudi tekmovalno dejavnost. Torej poleg plesnih predstav (v mesecu decembru nas čaka že prva predstava) se v KR Dancing želimo športno udejstvovati. V letošnji sezoni nas bo zastopalo 15 tekmovalcev, ki bodo tekmovali na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju. V sodelovanju z zvezo UPZS pa se nameravamo udeležiti svetovnega prvenstva WADF Liberec 2023 na Češkem, kjer bosta naše barve branili Sara Berložnik in Julija Ovčjak. Na tekmovanjih nas bodo zastopali odlični plesalci, zato letos pričakujemo uspešno sezono. V mesecu novembru se bomo udeležili tudi državnega tekmovanja JSKD ŽIVA 2023, za katerega že potekajo priprave.

Ponosni smo na vse svoje plesalce, ki skupaj z nami ustvarjajo plesno zgodbo. Veselimo se vseh novih sodelovanj, spoznanj in drugih projektov, ki nas čakajo v šolskem letu 2023/2024. Vsakodnevno pa pridno treniramo v plesni dvorani ŠC Slovenj Gradec in medse vabimo vse tiste, ki želijo postati del naše družine.

Galerija

Članki iz rubrike