Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zšis.si
zšis.si
19.09.2023 12:41:39
Deli članek:

V petek spet oddaja tempo na TV Slovenija 2: Laško, Ljubljana, Adamlje, Fabčič ...

zšis.si
Ob Manci Smrekar oddajo Tempo vodi tudi parakolesar Anej Doplihar.

Prisotnost v medijih, nenehno ozaveščanje javnosti o pomenu parašporta in možnostih za ukvarjanje z njim je ena od ključnih nalog Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Tudi zato so skupaj s partnerji zveze podprli projekt mesečne oddaje Tempo, ki je na sporedu vsak tretji petek na TV Slovenija 2 (tokrat 22. septembra ob 15.50), ob tem pa se vrti še na sedmih regionalnih televizijskih postajah po vsej Sloveniji. Jedro ekipe, ki izvedbeno pripravlja oddajo Tempo, tvorijo Tina Uršič, Blaž Oman, Anže Furlan in Jure Gaspari.

"Vsi smo v pripravo športnih vsebin že dalj časa vpeti na različne načine, delo pri oddaji Tempo pa nam je vsem še posebno ljubo. Blaž, Anže in Jure v prvi vrsti poskrbijo za sliko, jaz pa za vsebino, ki jo izberemo skupaj z zvezo," pove urednica Tina Uršič, ki je z ekipo pripravila pestro oddajo tudi tokrat.

Ekipa je bila na paralimpijskem taboru za družine v Laškem, kjer so mladi invalidi spoznavali šport, njihovi starši pa so si izmenjevali izkušnje. Čas v mestu ob Savinji so izkoristili za spoznavanje vseh pozitivnih vidikov, ki jih parašport prinaša mladim.

Tina je s snemalcem Juretom obiskala Blaža Adamljeta, izvrstnega igralca dvoranskega balinanja. Skupaj smo bili v Ljubljani, kjer smo obeležili 365 dni do začetka paralimpijskih iger v Parizu in predstavili novo celostno grafično podobo Zveze ŠIS-SPK. Za konec bo sledil še iskriv pogovor z Dejanom Fabčičem, ki odhaja na svoje že četrte paralimpijske igre.