Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
11.08.2023 12:43:31
Deli članek:

Finale Žogarije v Turnišču

V četrtek, 22. junija, je bilo Turnišče središče finalnega spektakla Žogarije Slovenija. Dogodek je presegel vsa pričakovanja, pravzaprav lahko govorimo o vrhuncu sezone!

Dogodek je potekal na travnatem igrišču pri Osnovni šoli Turnišče, poleg šole gostiteljice pa so z nami bili tudi učenci iz Osnovne šole Bakovci, Sostro in Osnovne šole Ob Rinži Kočevje.

Živahno jutro se je začelo ob 9:30, ko so naše oči zasijale ob predstavitvi sodelujočih šol in ob spoštovanju fair play protokola, ki so ga na neponovljiv način obogatili člani Kolesarskega kluba Varaški šujstri. Po srčni dobrodošlici se je začel napet boj za točke.

Osupli smo bili ob očarljivih veščinah učencev, ki so izkazali svoje sposobnosti v vragolijah Žogarije in v nogometu tri na tri, pri čemer so z obvladovanjem žoge vsakogar pustili odprtih ust. Kviz znanja je postal bojišče za intelektualno razkazovanje, kjer so tekmovalci s širokim spektrom znanja in natančnostjo zasijali v vsej svoji moči. Dekliški nogomet tri na tri ter igra Z vami, gospod profesor sta prinesla dodatno svežino, zasluženo dosegla poseben status in pognala adrenalinski naboj še stopničko višje.

Bili smo očarani nad izjemno umetniško interpretacijo teme domoljubja in tudi tokrat so imeli sodniki težko nalogo. Najvišje ocene je na osvojila Osnovna šola Turnišče s svojim čudovitim izdelkom.

Pri vsej tej navdušujoči zmedi so skrbeli tudi za naše brbončice. Kekec, naš junak, nas je razvajal s svojim slastnim namazom, medtem ko smo se lahko prepustili odličnim plesnim točkam učencev in folklornemu nastopu Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče.

Poleg vsega tega so ob igrišču potekale raznolike aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov, ki so nas pozdravili tudi iz zraka s svojim helikopterjem. Ob igrišču je bilo tudi nekaj stojnic, kjer je bilo moč videti lončarske izdelke, nekaj tradicionalne prekmurske hrane, predstavili pa so se tudi člani društva upokojencev Turnišče, gasilci in člani strelskega društva Štefan Kovač Turnišče.

Ne smemo pozabiti omeniti tudi najmlajše, ki so se neizmerno zabavali v kotičku Mulčki.

Po tekmovalnem delu smo obiskali bližnji muzej čevljarstva, ki je bil ustanovljen leta 1979 v čast vsem čevljarjem, in je imel pomenbno vlogo pri razvoju kraja. Bilo je zelo zanimivo.

Čas je minil kot blisk, in že je napočil trenutek za podelitev nagrad. Osnovna šola Sostro je z največ zbranimi točkami postala velika zmagovalka Žogarije Slovenija 2023, medtem ko so učenci Osnovne šole Bakovci s poštenim in spoštljivim obnašanjem prejeli največji pokal, pokal za fair play.

Rezultati
Fair play: Osnovna šola Bakovci
1. mesto: Osnovna šola Sostro
2. mesto: Osnovna šola Bakovci
3. mesto: Osnovna šola ob Rinži Kočevje
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Turnišče
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Turnišče
Najboljše žongliranje: Mark Slak
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Maks Slak
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Špela Muha
Najboljša koreografija: Osnovna šola Turnišče

Sodelujoči
Osnovna šola Sostro: Maks Slak, Martin Birk, Matej Mehlin, Korina Kamšek, Lara Černe, Ula Pleterski, Mark Slak, Gregor Škafar
Osnovna šola Turnišče: Lea Čizmazija, Max Hercan, Maks Ritlop, Liam Gjerkeš, Nena Tkalčič, Anja Hozjan, Flora Markoja, Tjaš Koren, Iva Režonja, Teo Koren, Erik Černela, Rosa Zadravec, Ana Curolli, Lan Čeh, Kaja Pozderec, Eva Režonja, Iva Lebar, Kati Horvat, Lora Dominko, Miha Žalik, David Hozjan, Vida Nemec.
Osnovna šola ob Rinži Kočevje: Mark Koleta, Tristan Mikuž, Maks Babič, Liam Grgič, Zoja Bartolme, Teo Špiletič, Martin Pipan Fajfar, Lara Vrbetič, Matevž Perko, Ana Resnik, Jaša Majnarič, Ian Ferenček, Tia Apolonia Malnar, Dalia Jorgić, Zara Ličen, Mia Gjerek, Leana Kojanović, Yulia Nastasijčuk, Ela Novak, Leo Nađ, Rok Komljen, Gršin Tin, Krkovič Gašper, Jan Kolmanič, Katja Tomc Zobec, Zoja Bartolme, Ina Somensary Hasankovič, Nika Kotnik, Matic Ruckel, Špela Muha.
Osnovna šola Bakovci: Nik Magdič, Oskar Balažic, Nal Kodba, Rubi Zver, Mia Donša, Aljoša Fras, Luka Kurnik, Ela Lutar, Tilen Lukać, Mija Horvat, Gabrijel Meolic, Leon Horvat.