sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 27.07.2023 12:40:37

Noro vzdušje v Mariboru: Vzkliki, vriskanje in navijanje 'Slo-ve-ni-ja', glejte, kaj se dogaja! (video)

Ko se približuješ centru mesta, se že na daleč sliši razburljivo dogajanje na Olimpijskemu festivalu evropske mladine. Vzkliki, vriskanje, navijanje 'Slo-ve-ni-ja' … Največji mednarodno obarvan športni dogodek za mlade je v štajerski prestolnici zopet postregel z adrenalinskimi predstavami naših mladincev in odličnim vzdušjem, ki je impresioniralo tudi predsednico države.

Obisk Maribora vas bo v teh dneh zagotovo spravil v prešerno voljo. Tudi če niste kaj prida patriotski, se boste le stežka uprli množičnemu navijaškemu duhu, saj »gremo, Slovenci!« odmeva vsepovsod po središču mesta. Dogajanje od Trga Leona Štuklja do prenovljenega rolkarskega parka je premamilo celo predsednico države Natašo Pirc Musar. Naši mladi športniki se v odličnem vzdušju dokazujejo v kvalitetni svetovni konkurenci.

Slovenske košarkarice 3x3 z impresivno bojevitostjo do zmage
Na trgu v središču štajerske prestolnice se je trlo mladih in starih, Slovencev in tujcev; vse oči so bile uprte v slovensko košarkarsko reprezentanco 3x3. Bučno navijanje publike je preglasilo samo medsebojno spodbujanje štirih slovenskih deklet, ki so na igrišču izsilile podaljšek z Estonkami. Košarka 3x3 je sama po sebi bolj dinamična, hitrejša in, lahko bi rekli, adrenalinska od običajne, zato se hitreje dviguje tudi pritisk. Živa Mišjak, Hana Ovčina, Lara Petrovič in Manca Marolt so podaljšek na 17:17 igrale celo nekaj minut in na koncu dramatično, s trojko, povedle za zmago ter se sesedle na tla; publika je tako rekoč ponorela, z njimi pa so se veselili tudi fantje, ki so nastopili za dekleti.

Mišjakova je po zmagi povedala, da je malo trajalo, da so se s puncami privadile na agresiven ritem igre. »Smo morale kar 'sfajtat', ker je šlo na tesno, ampak smo borke in mislim, da smo si kar zaslužile tole na koncu.«



Po zmagi jim je prišla v popolnoma sproščenem ambientu čestitat tudi navdušena predsednica države Nataša Pirc Musar. Dekleta so ji podarila še srajco slovenske reprezentance, predsednica pa je z navijanjem nadaljevala kot del v občinstva na tribunah.

Fantje, ki so dekleta zamenjali na igrišču, pa so naleteli na srdite borce v obliki litovske reprezentance. Dominantni, višji in močnejši favoriti so nadigrali Slovence, ki so prehitro izpolnili bonus z osebnimi napakami. Čeprav naši mladinci niso zmagali, pa je bilo osupljivo spremljati prej zmagovalno žensko reprezentanco, kako divje navija in spodbuja svoje moške kolege. Z vzkliki in motivacijo so preglasile celotno občinstvo.

Rolkanje privablja in se vse bolj prebuja tudi v Sloveniji
Ko se sprehodite malo iz središča do bolj ozelenelih površin, boste v okolici Skateparka naleteli na množico, ki z zanimanjem spremlja šport, ki je predlani debitiral na olimpijskih igrah. Fantje in dekleta na rolkah, ki z navidezno sproščenostjo in lahkoto izvajajo trike ter so pri tem preprosto videti kul. Rolkanje je prej kultura kot šport, ki pa je pred kratkim dobil svetovno tekmovalno prepoznavnost in veljavo. Prenovljen park za rolkanje je največji v Sloveniji ter obeležuje že 30-letno tradicijo in kulturo rolkanja v Mariboru. Na olimpijskem festivalu sta se danes predstavila dva naša obetavna mladinca, Lina Sevčnikar in Klemen Boc, ki pa se v dobri konkurenci žal nista prebila v finale. Kljub temu je raznovrstna množica v odličnem vzdušju prav vzneseno spremljala vse nastope in jim tudi ob padcih namenjala aplavze podpore. Zagotovo imamo pri nas dobro bazo za nadaljnji razvoj tudi na štirih koleščkih.

Značke: ofem, maribor, košarka

Članki iz rubrike