sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

TAMARA HOSTAR
TAMARA HOSTAR
0 05.07.2023 11:49:32

Lukci zaplesali v poletne počitnice

BOJANA VODLAN
Z zaključkom šolskega leta se počasi končuje še ena uspešna plesna sezona v Plesnem klubu Lukec, v kateri so plesalci blesteli tako doma kot tudi v tujini. Plesno sezono so zaključili na tradicionalnih plesnih produkcijah v Sevnici, Krškem in Brežica

Lukčeve programe je letos v Krškem, Brežicah in Sevnici obiskovalo okoli 600 plesalcev. V ponedeljek, 19. junija, so se v Športni dvorani Sevnica predstavili plesalci iz Plesnega kluba Lukec Sevnica na produkciji z naslovom Sevnica pleše. S svojimi nastopi se je predstavilo okoli 140 plesalcev, ki obiskujejo treninge v Studiu Vitaja v Sevnici, ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek v vrtcih in na osnovnih šolah v Studencu, Boštanju, Krmelju in Sevnici.



V torek, 20. junija, so plesali plesalci iz Plesnega kluba Lukec Krško. Produkcija z naslovom Zaplešimo na trgu je potekala na Trgu Matije Gubca, zaplesalo pa je prek 280 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Krškem, ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na osnovnih šolah Raka, Koprivnica in Krško. Plesalci so se predstavili v različnih plesnih zvrsteh; vse od jazza, standardnih in latinskoameriških plesov do popa, orientalskih plesov, stepa in hip hopa.



V sredo, 21. junija, pa so plesali plesalci Plesnega kluba Brežice v Športni dvorani Gimnazije Brežice. Na produkciji z naslovom Brežice plešejo je zaplesalo prek 170 plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Brežicah ter plesni krožek na osnovni šoli Kapele in v vrtcu Bizeljsko.



Plesne produkcije je s svojim vodenjem popestrila Špela Kuhar, ki se je ob koncu v imenu kluba zahvalila staršem za podporo in zaupanje v pretekli sezoni ter mentorjem, ki so v sezoni 2022/23 skrbeli za plesni razvoj in napredek plesalcev. To so bili Romana Korber (otroške skupine), Dajana Pungaršek (otroške skupine in plesni krožki na OŠ in v VVZ), Dea Micić (hip hop in plesni krožki na OŠ), Luka Vodlan (plesni krožki na OŠ in v VVZ, hip hop, st. in la. plesi), Žana Colarič (jazz), Vanesa Stevanović (orientalski plesi), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Miha Poznič (hip hop) ter Sebastijan Vodlan (step in plesni krožki na OŠ).



Za Lukčevimi plesalci je izvrstna plesna sezona s številnimi odličnimi uvrstitvami na tekmovanjih doma kot tudi zunaj naših meja. Plesalci so se v tej sezoni udeležili 18 tekmovanj, sodelovalo pa je prek 180 plesalcev iz Krškega, Brežic in Sevnice.



Plesalci in učitelji se odpravljajo na zaslužene počitnice, septembra pa se bodo v klub spet vrnili z novimi vpisi in programi. Dobrodošli v Lukčevo plesno družbo spet septembra.




Članki iz rubrike