sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 26.06.2023 14:53:23

Jorgić izpadel v četrtfinalu EI

Profimedia
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić ni nadaljeval serije osvajanja odličij na največjih evropskih tekmovanjih. Na evropskih igrah v Krakovu je izpadel v četrtfinalu, potem ko ga je v tretjem medsebojnem dvoboju prvič premagal izkušeni Portugalec Marcos Freitas. Izid dvoboja je bil 2:4 (-9, -7, -9, 8, 11, -4).

"Nisem bil pravi, nisem našel ritma. Imel sem težave z njegovim servisom, s svojim nisem napravil nobene prednosti. Nikakor mi niso uspevali kratki servisi, žogice sem pošiljal predolgo, s tem pa omogočil, da je bil on tisti, ki je prevzemal pobudo. Sam pa sem ostal pasiven. Ne bom si ničesar očital, očitno je, da mi zaradi številnih tekmovanj manjka treninga. Upam, da bom po turnirju v Ljubljani imel nekaj časa za počitek, nato pa bom s treningi poskušal popravljati napake, ki so se mi v preteklosti že dogajale, in spet začel pot navzgor," je dejal Jorgić, ki ni pozabil pohvaliti tekmeca.

"Marcos se je očitno dobro pripravil na dvoboj. Analiziral je najina prejšnja obračuna in odigral mnogo bolje. Je pa njegova zmaga samo dokaz, kako je širok namiznoteniški vrh in kako močna konkurenca je tu. Od štirih najvišje postavljenih igralcev, je v konkurenci ostal le eden, Šved Trul Möregardh in Nemec Dimitrij Ovčarov sta izpadla že pred mano."



Hrastničan je obračun proti Portugalcu zelo slabo začel in je že zaostajal 0:3. S tem upanja ni izgubil, dobil je naslednja dva niza, a nato začel ponavljati napake iz prvih nizov, posledica je bil gladko izgubljen četrti niz. "Težko se je vrniti, ko zaostajaš z 0:3. Poskušal sem, ni mi uspelo," je Jorgić kot glavni razlog za poraz izpostavil slab začetek.

Za Jorgića neuspeh v četrtfinalu ne pomeni katastrofe. Zaradi uspehov na prejšnjih evropskih turnirjih, tu ni mogel osvojiti veliko točk za kakovostno lestvico. Glede tega bo zanj bolj pomemben ekipni del iger, kjer bi si Slovenci že z eno zmago, prvo tekmo bodo odigrali proti Slovaški, priborili veliko točk, s tem pa bi se približali nastopu na olimpijskih igrah v Parizu.

Članki iz rubrike