sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 24.06.2023 15:09:09

Lokostrelke v četrtfinalu EI izgubile z Italijo

Nikola Miljković
Slovenske lokostrelke Žana Pintarič, Urška Čavič in Ana Umer so na ekipni tekmi evropskih iger v Krakovu na Poljskem v četrtfinalu z ukrivljenim lokom izgubile proti Italiji z 0:6. V prvem nizu so Italijanke zmagale s 55:50, v drugem s 53:48, v tretjem pa s 53:50.

"Prišle smo po medaljo in ta sem nam je izmaknila. Dobro smo opravile nastop, ampak trening smo končale v dežju, potem pa so se razmere spremenile. Čas nas je prehitel, da bi se privadile na nastop brez dežja. Italijanke so nam puščale možnosti, a so nam puščice v odločilnih trenutkih letele v osmico ali celo v sedmico in smo se le čudno pogledale, ker so bili streli sicer dobro izvedeni. Medalji na ekipni in na mešani ekipni tekmi sta se nam izmuznili. Imamo dovolj časa, da se umirimo in v torek dobro opravimo posamični nastop," je povedala kapetanka ekipe Ana Umer, ki je kot vrhunska športnica zaposlena v Slovenski vojski.

Ankarančanka in novopečena mamica je vesela, da se je po porodu tako hitro vrnila v tekmovalni ritem in načrtuje tudi nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Za preboj v šestnajstini finala med posameznicami se bo v torek, 26. junija, pomerila z reprezentančno kolegico Žano Pintarič.


"Na izbirnih tekmovanjih sva veliko streljali druga proti drugi. Sva zelo enakovredni in naj boljša zmaga. Na ekipni tekmi pa nam je malo zmanjkalo, tudi kanček sreče je potreben, da si uspešen," je ocenila Pintarič. Prvo leto je v članski ekipi. Upa, da bo oktobra šolanje nadaljevala na fakulteti za geologijo v Ljubljani. Je tudi klubska kolegica Urške Čavič, ki je prav tako povedala, da je bila na ekipni tekmi cilj medalja.

"Za to smo bile pripravljene. Ogrevale smo se v močnem dežju, na tekmovalnem strelišču pa ni več deževalo in očitno ni bilo dovolj časa, da bi se prilagodile na nove razmere. Dale smo vse od sebe v trenutnih pogojih, žal smo bile za napredovanje v polfinale prekratke. Zelo hitro je konec ekipne tekme, ob dobljenih treh nizih ene ekipe je vsega konec po šestih minutah. Sedaj se moramo 'resetirati' in iti s čisto glavo na posamične obračune," pa je povedala Čavič.

Prihaja iz Grma pri Podzemlju v metliški občini in končuje magistrski študij strojništva. Od leta 2011 je v lokostrelstvu, kamor jo je povabila kolegica, svoje prste ima pri tem tudi mladostno oboževanje Gospodarja prstanov. Njena kolegica je že kar precej nazaj končala s treniranjem, sama pa je prišla na vrhunsko raven v tem športu.

Članki iz rubrike