sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(mb)
(mb)
0 23.06.2023 11:31:38

Cancun, Orlando in Ptuj

Boštjan Pek – zmagovalec v moški konkurenci
FZS
Prvega izmed največjih dvajsetih svetovnih turnirjev v footgolfu po svetovnem prvenstvu v Orlandu gosti Ptuj. Na Štajerskem so v pričakovanju prihoda dveh aktualnih svetovnih prvakov.

Lucia Čermakova iz Slovaške in Bence Bacskai iz Madžarske sta z izvrstnimi igrami dokazala, da sta v tem trenutku najboljša posameznika. Na Ptuju pa jih pričakujeta Argentinca Matias Perrone in Nico Garcia, ki sta v Orlandu osvojila srebro v ekipnem tekmovanju, prvi svetovni prvak Bela Lengyel iz Madžarske ter lanska zmagovalca ptujskega turnirja Uroš Krajnc pri moških in Renato Hvalec v seniorski konkurenci.

Tridnevni praznik footgolfa na Ptuju

Od danes do nedelje bo na golf igrišču Ptuj zelo zanimivo dogajanje v poletnem vročinskem valu. Vsi smo že nestrpni pred prvim večjim evropskim turnirjem po Orlandu. Zanimanje je zelo veliko, saj bo na Ptuju veliko zvenečih imen, ki se bodo borili za laskavi naziv turnirja v najstarejšem slovenskem mestu, kjer pripravljajo veliko zanimivosti tudi izven tekmovanja. Pestro bo v prav vseh šestih tekmovalnih kategorijah, kjer bodo tekmovali predstavniki iz desetih držav. Lanski boj za najvišja mesta je bil epski, saj je domačin Uroš Krajnc pred TV-kamerami po petih strelih ugnal Tomasa Bartka iz Slovaške. Uroš je ohranil mirno kri, zadel z vseh razdalj in razveselil svet slovenskega footgolfa. Slovenija je imela zmagovalca tudi med seniorji, kjer je Renato Hvalec, član Footgolf Pomurje, premagal zelo težko konkurenco. Slovenska ekipa je bila tudi zmagovalka v ekipnem tekmovanju štirih najboljših rezultatov. Vse te rezultate bo zelo težko ponoviti, saj so bili resnično sijajni.

Lanski zmagovalec Uroš Krajnc je dejal: "Veselim se že letošnjega turnirja, ki bo potekal ob visokih temperaturah. Ponovno bo na Ptuju zelo dober obisk izjemnih tekmovalcev iz desetih držav. Lepo bo tekmovati proti aktualnemu in dvema bivšima svetovnima prvakoma na našem domačem ptujskem igrišču. Forma še ni najboljša, mogoče pa bo dosegla letošnji vrhunec prav na naši domači zelenici. Sam se bom poskušal maksimalno pripraviti na težke igralne pogoje in ohraniti hladno glavo v igri, kjer te lahko en sam udarec spravi zelo visoko, na drugi strani pa je lahko usodna le ena napaka na eni izmed 18 lukenj."

V slovenskem taboru se seveda zavedajo prednosti domačega igrišča in podpore, vse pa bo odvisno od natančnosti in mirnih živcev. Danes je na programu celodnevni trening in otvoritveni večer v Dominikanskem samostanu, jutri in v nedeljo pa bodo potekali boji na 18 luknjah na golf igrišču Ptuj.

Nedeljski TV-prenos na Šport TV1

Dogodek si lahko ogledate v živo in je brezplačne narave, lahko pa tudi v nedeljo ob 13. uri na streamingu Footgolf Slovenia (Facebook) ali od 15. ure naprej na programu Šport TV. Ptujsko igrišče bo kljub visokim temperaturam zelo dobro pripravljeno za tovrstni nivo tekmovanja. Organizatorji s strani Footgolf kluba Ptuj in Footgolf zveze Slovenije se zahvaljujejo vsem partnerjem za pomoč, saj si brez njih na Ptuju in v Sloveniji ne bi mogli zamišljati tako pomembnega mednarodnega tekmovanja, ki postaja največji in najodmevnejši športni dogodek na Ptuju.

Boštjan Pek do prve zmage v Radencih

Minuli konec tedna je v Radencih potekal drugi krog slovenske footgolf lige 2023, kjer so slavili Boštjan Pek pri moških, Leon Šuntner pri seniorjih, Bojan Taneski pri super seniorjih ter Anžej Kvas pri mladincih. Pogoji za igro so bili vrhunski, Silvo Puklavec s svojo ekipo Footgolf kluba Pomurje je ponovno odlično opravil svoje delo. Bistričan Pek je v dodatnem razigravanju zaradi istega števila udarcev (-5) v zanimivem dvoboju premagal Sandija Podgorška iz Footgolf Pomurje, tretje mesto pa si je prav tako po razigravanju priboril Nik Kolar, ki je tekmoval z Damijanom Kaučičem iz Pomurja in Dalenom Simoničem Dabičem s Ptuja. Pri seniorjih je bil zmagovalec Šuntner, ki nadaljuje odlične igre po Orlandu, kjer je bil na odličnem 29. mestu med 266 tekmovalci. Drugo mesto je zasedel Viktor Hotko in tretje Milan Kristovič (oba Ptuj). Pri super seniorjih nad 55 let je tokrat slavil Bojan Taneski iz Footgolf Ljubljana pred Nanijem Francem Matjašičem iz Sport kluba M Olimje in Matjažem Damišem, članom Footgolf kluba Ptuj. V mladinski konkurenci je slavil Anžej Kvas iz Sport kluba Olimje pred Maticem Podgorškom iz Footgolf Pomurje. Tekmovanje je minilo v zelo športnem duhu in prijetnem vzdušju na golf igrišču Radenci. Predsednik Footgolf kluba Pomurje Simon Detellbach in Silvo Puklavec, upravitelj golf igrišča, sta bila prav tako zelo zadovoljna z obiskom in tekmovanjem, ki je potekalo v športnem duhu. 

Članki iz rubrike