sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 19.06.2023 15:37:50

Ana Tofant in Darko Jorgić se bosta predstavila domačemu občinstvu v Hali Tivoli

Profimedia
Po Laškem in Novi Gorici bo Ljubljana gostiteljica enega od največjih turnirjev serije svetovnega namiznega tenisa WTT (World Table-Tennis) v letu 2023. V karizmatični Hali Tivoli se bodo od 3. do 9. julija merili najboljši igralci namiznega tenisa na čelu z Darkom Jorgićem, Denijem Kožulom in Ano Tofant. Pričakujejo 200 igralcev iz 40 držav.

Pred turnirjem z uradnim imenom WTT Star Contender Ljubljana presented by I Feel Slovenija so pripravili novinarsko konferenco, na kateri so se predstavili člani slovenske reprezentance.

V glavnem delu turnirja v Ljubljani bosta nastopila najboljši slovenski namiznoteniški igralec doslej Darko Jorgić, trenutno 13. na svetovni lestvici, ter najviše uvrščena Slovenka na svetovni lestvici Ana Tofant.

Slovenska orožja v dvorani Tivoli pa bosta tudi Deni Kožul in Peter Hribar, ki bosta nastopila v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic.



Med posameznicami bosta poleg Tofant v Ljubljani igrali tudi Katarina Stražar in Sara Tokić, nečakinja Bojana Tokića, v dvojicah pa se bosta ljubljanskemu občinstvi predstavili Tofant in Stražar. Tofant bo zaigrala tudi v mešanih dvojicah, njenega partnerja bodo določili naknadno.

Lara Opeka in Enya Moltara se bosta v glavni del turnirja v Ljubljani skušali uvrstiti v kvalifikacijah, v kvalifikacijah dvojic pa bosta nastopila Brin Volk Petrovski skupaj z Miho Podobnikom.

Turnir v Ljubljani, na katerem bo upoštevajoč zlasti sila močno azijsko konkurenco, dejansko šlo za mini svetovno prvenstvo, bo tik po za namiznoteniško vrsto zelo pomembnih evropskih igrah. Na Poljskem bodo namreč delili tudi olimpijsko vozovnico za OI 2024 na moški ekipni tekmi. V Pariz se bo odpravila zmagovalna ekipa turnirja na Poljskem.

Članki iz rubrike