zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

NATAŠA AMBROŽ
NATAŠA AMBROŽ
0 07.04.2023 10:09:04

Slovenskemu športnemu plesu se nasmihajo lepši časi

Srečo Katona
V soboto, 1. aprila, se je v ljubljanskem hotelu Austria Trend odvilo državno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Prelepa dvorana in odlična glasba sta ustvarili vzdušje, kot ga že dolgo ni bilo na plesnih tekmovanjih.

Že zgodaj zjutraj so na kvalifikacijskem turnirju, kjer plesalci zbirajo točke za napredovanje v višji kakovostni razred, s svojimi nastopi začeli solisti. Kategorija solistov je novost na slovenskih plesnih tekmovanjih. V tujini je to precej bolj uveljavljena disciplina in tudi mednarodna plesna zveza WDSF jo je uvrstila na svoj program. Letos bodo tako tudi organizirana prva uradna prvenstva za soliste.

Za solisti so nastopili novinci, ki plešejo v tako imenovanem pilotnem projektu, kjer si nabirajo prve tekmovalne izkušnje in se pripravljajo na nastop na uradnih tekmovanjih. Tekmovanje se je nadaljevalo z nastopi plesnih parov vseh starostnih kategorij.

Prvaki v osmih starostnih kategorijah

Po kratkem odmoru se je začelo državno prvenstvo. V polfinalnih bojih so se pari med seboj pomerili za vstop v finale. Za njimi so svoje državno prvenstvo odplesali solo plesalci in opazen je bil velik napredek v kvaliteti ter tudi številu tekmovalcev.

Seveda pa je bil najzanimivejši finalni del državnega prvenstva parov. Sodniška ekipa je bila pri ocenjevanju precej usklajena in v osmih starostnih kategorijah so izbrali letošnje državne prvake.

Odlična organizacija v rokah ekipe plesnega kluba Feniks, ki jo je vodil Blaž Pocajt. Metka Mesesnel Bizilj pa je kot vedno suvereno odvodila tekmovanje in poskrbela za odlično vzdušje v dvorani. Za več kot odličen izbor glasbe je poskrbel DJ Matija Smolec.

Nalezljiva energija

Bleščeče obleke, brezhibne frizure in ličenje ter nalezljiva energija mladih in starejših plesalcev so poskrbeli za nepozaben spektakel, kot ga že dolgo ni bilo na slovenskem plesnem parketu.

Komentarji strokovnjakov po tekmovanju so potrdili vtis, da se nam obetajo lepši časi, saj se je opazno dvignila kvaliteta plesnih parov, kakor tudi njihovo število.

Plesni vikend so najboljši plesni pari zaključili v nedeljo na treningu državne reprezentance pod vodstvom vrhunskih plesnih strokovnjakov. Svoje znanje so jim predajali Tina Jarc, Barbara Nagode Ambrož, Melinda Škufca in Domen Valič.

Naslednje državno prvenstvo bo 10. junija, in sicer v kombinaciji standardnih in latinskoameriških plesov.

Državni prvaki v parih v latinskoameriškem plesu
Mlajši pionirji: Teodor Nikšić – Melanija Matulin (PK Feniks )
Pionirji: Alex Belaj – Rubi Pocajt (PK Feniks )
Mlajši mladinci: Oskar Preložnik – Milana Poluliahova (PK Feniks )
Mladinci: Denis Nali – Julija Markovič Halik (PK Bolero )
Starejši mladinci: Denis Kulakovskij – Tara Por (ŠRKD Diamant )
Pod 21 let: Stefan Chiari – Neža Colja (ŠRKD Diamant )
Senior III: Marko Orehek – Natja Orehek (PK Feniks )
Člani: Akim Pekunov – Maša Kastelic (PK Feniks )
Galerija

Članki iz rubrike