favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.11.2022 20:19:16

Največje zvezde kegljanja ponovno v Ljubljani

Matjaž Hočevar med nastopom na svetovnem prvenstvu v našem Celju leta 1998.
psno
Prvega decembra se začenja memorialni turnir v spomin Matjaža Hočevarja – Hočija. Med gosti turnirja bosta tudi Srba, svetovni prvak Vilmoš Zavarko in svetovni rekorder Csongor Baranj. Na turnirju tudi večina Hočijevih soigralcev.

Kegljaški klub Taborska Jama, ki je naslednik nekdanjega kluba Grosuplje, se je odločil, da organizira veliki mednarodni turnir v spomin nekdanjega člana kluba Matjaža Hočevarja, ki je najbolj zveneče ime kluba, ki izhaja iz Grosupljega. Tu je začel mladi Matjaž kegljati pod vodstvom svojega očeta pred dobrimi štiridesetimi leti. Od tu ga je peljala pot v Ljubljano k Gradisu in zatem v Zagreb k Medveščaku k svetovnemu prvaku Dragašu. Tu je dosegel svoje največje ekipne dosežke, leta 1994 pa je odšel v Nemčijo. V mladinskih letih je osvajal medalje na najvišjih tekmovanjih za Jugoslavijo, malo pred razpadom države pa je bil tudi članski reprezentant. V tem času ga je življenjska pot odpeljala v Vojvodino, v Sento, kjer si je ustvaril družino. Ob razpadu države se je odzval klicu Slovenije in odigral nekaj zelo uspešnih let za slovensko reprezentanco. Osvojil je še nekaj odličij za Slovenijo in se v Celju leta 1998 od reprezentance poslovil in prepustil mesto mlajšim, predvsem Primožu Pintariču, ki se je ravno v Celju od njega mnogo naučil. Žal mu je zmanjkovalo časa, saj je bil razpet med Srbijo, kjer je živel, Slovenijo in Nemčijo, kjer je igral. Kasneje je še igral za klub. Leta 2004 je prišel v Slovenijo, kjer je igral za Triglav. Potem je Brestu pomagal, da se je uvrstil v 1. A ligo. Kasneje je prevzel vodenje KK Senta in ga popeljal med najboljše v Srbiji. Ob tem je vzgojil tudi Csongorja Baranja, Roberta Ernješija in še nekatere, ki sedaj vladajo svetu. Žal ga je bolezen strla in je moral mnogo prekmalu zapustiti naš svet.



V njegov spomin se je njegov začetni klub odločil, da bo organiziral veliki tradicionalni mednarodni turnir. Začel se bo 1. decembra ob 18 uri na kegljišču Staničeva za Bežigradom. Prav prva runda bo zelo udarna, saj bo nastopil aktualni svetovni prvak, Vilmoš Zavarko-Vili. Poleg njega svetovni rekorder Csongor Baranj in Hrvat Hrvoje Marinovićć. Z njimi pa bodo nastopili še trije udarni igralci jamarjev: Andrej Lahovec (Hočijev zet), Jure Starman in velik up slovenskega kegljanja Primož Kastaneto. V nadaljevanju prvega dne pa bodo nastopili še številni Hočijevi soigralci.



Za turnir se lahko (trajal bo do 17. decembra) prijavite na: kktaborskajama@gmail.com; ali pa na GSM 041 945 784 - Zoran Kolenc

Članki iz rubrike